Ex-vrouw aangehouden voor moord op Halil Erol

Steenwijk/Meppel/Haarlem - In het rechercheonderzoek naar de moord op Halil Erol uit 2010 is op maandagmorgen 17 juni een 40-jarige inwoonster van Haarlem aangehouden. Het gaat om de ex-vrouw van Halil Erol.

De vrouw wordt opnieuw verdacht van betrokkenheid bij moord op de destijds 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk. 

Ze werd eerder, in augustus 2010, aangehouden, samen met kennis Matthias M. uit Meppel, die afgelopen vrijdag werd aangehouden. Hij zit nog steeds vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Forensisch onderzoek

Door gebrek aan bewijs werden ze toen vrijgelaten. Vorige week kwam er een nieuwe wending in de zaak naar aanleiding van nieuw forensisch onderzoek. Op destijds aangetroffen spullen zijn sporen aangetroffen die in de richting van aangehouden verdachte uit Meppel wijzen. Afgelopen donderdag vond aanvullend, forensisch onderzoek plaats bij de toenmalige woning van Matthias M. aan de Jan Sluytersstraat in Meppel. De volgende ochtend werd hij aangehouden.

Contact met ex

Halil Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Halil Erol zou zaterdag 6 februari 2010 nog een deel van de dag hebben doorgebracht in deze woning samen met zijn ex-vrouw, zijn kinderen en de toenmalige bewoners. Het laatste contact dat de van oorsprong Turkse Halil Erol met zijn ex-vrouw zou hebben gehad, was zaterdagavond 6 februari 2010. Die avond zou hij bij zijn ex-vrouw geweest zijn om zijn laptop, die zijn oudste dochter van hem had geleend, weer op te halen. Rond middernacht zou hij, met deze laptop, de woning van zijn ex-vrouw weer hebben verlaten.

Mobiel contact vanuit Duitsland

De volgende ochtend, zondag 7 februari rond 11.00 uur, werd met de mobiele telefoon van Halil contact gezocht met de mobiele telefoon van zijn ex-vrouw. Zijn gsm bevond zich op dat moment in de buurt van Zevenaar bij de grensovergang met Duitsland (Megchelen). Omdat zijn ex-vrouw op dat moment haar telefoon niet hoorde, kwam er geen verbinding tot stand.

Auto uitgebrand

Op maandagavond 8 maart 2010 rond 22.45 uur werd de auto van Halil Erol, een zilvergrijze Daewoo Lanos model hatchback, brandend aangetroffen op de Kerklaan in Haren (provincie Groningen). Dit is op de onverharde parkeerplaats tegenover de Hortus (Botanische tuin) van de Universiteit van Groningen. Opvallend was dat de kentekenplaten (16-HG-TJ) van de auto waren verwijderd. Deze kentekenplaten werden later dat jaar in april en mei nog geregistreerd op de A12, de A44 en de A15 in de buurt van Rotterdam (Vaanplein) en Zoetermeer (Clausplein).

Later dat jaar en in 2013 werden lichaamsdelen teruggevonden op verschillende plekken in het land.

 


Gerelateerd nieuws