Ex-vrouw vermoorde Halil Erol blijft langer vastzitten

Meppel / Steenwijk - De 40-jarige ex-vrouw van Halil Erol, die in 2010 is vermoord, blijft drie dagen langer vast zitten. Dat bepaalde de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel woensdag.

De vrouw werd drie dagen geleden opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van de toen 34-jarige Erol. Vorige week werd ook al een verdachte aangehouden: de 42-jarige Matthias M. uit Meppel. Hij kreeg maandag te horen nog twee weken langer vast te blijven zitten. De man is eerder veroordeeld vanwege het doden van een inwoonster van Vinkega toen hij nog in Noordwolde woonde.

Halil Erol uit Steenwijk was vader van twee jonge dochters en verdween op zaterdag 6 februari 2010 spoorloos. Hij zou het laatst gezien zijn in de woning van M. in Meppel. Zowel zijn ex-vrouw als M., die een ex-tbs'er is, werden in de zomer van 2010 ook al aangehouden voor deze zaak.

Lichaamsdelen op diverse plekken

Eerst werd zijn auto uitgebrand teruggevonden in de provincie Groningen. Later werden lichaamsdelen van het slachtoffer gevonden in de Steenwijker Aa. De ledematen waren verstopt in polyester zakken. In 2013 stuitten wandelaars op de romp van Erol. Die lag, ook in een zak, in een natuurgebied bij Wanneperveen. Zijn hoofd en handen zijn nooit gevonden.

Dankzij nieuw DNA-onderzoek ontdekte de politie nieuwe sporen in het materiaal dat tijdens de zoektocht naar Erol eerder al was gevonden. Welk materiaal precies, dat wordt niet bekendgemaakt.

Tweede keer drie dagen verlenging

De ex van Erol hoort maandag of haar voorarrest wordt verlengd met 14 dagen, vertelt een woordvoerder van de rechtbank Overijssel. Ze verwijst naar het Openbaar Ministerie om een antwoord te krijgen op de vraag waarom er voor een tweede maal een verlenging van de hechtenis is gevraagd voor drie dagen.