Koninklijke onderscheiding voor Egbert Vink

Steenwijk - Burgemeester Rob Bats heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Egbert Vink uit Steenwijk. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden hem opgespeld op de Markt in Steenwijk tijdens de laatste avond (intocht) van de 66e Avondvierdaagse van Steenwijk.

De 49-jarige Egbert Vink heeft zich vele jaren ingezet als vrijwilliger bij tal van organisaties in en om Steenwijk. Hij is sinds 1993 sportverslaggever bij lokale omroep RTV SLOS, later Mix105. Elke zaterdag en zondag is hij te vinden bij de sportvelden om liveverslag te doen van sportwedstrijden in Steenwijk en omgeving. Vooral op de zondagen doet hij liveverslag van voetbalwedstrijden en weet de luisteraars met zijn stemgeluid te boeien. En ook tijdens bijzondere evenementen zoals de internationale skeelerwedstrijd de Klim van Steenwijk en het wielerevenement het Spektakel van Steenwijk doet hij live verslag.

Sportambassadeur

In 2014 is hij, samen met het verslaggeversteam van RTV SLOS Sport, verkozen tot sportambassadeur van Steenwijkerland. Ook presenteert hij sportwedstrijden in de studio en hij heeft al vele bekende en minder bekende sporters voor de microfoon gehad. Steeds met het doel om luisteraars mee te laten genieten van hetgeen er gaande is op sportief vlak in Steenwijkerland. Hij is een onnavolgbare kracht voor de lokale omroep om de Steenwijkerlandse sporten onder de aandacht te brengen bij de inwoners.

Vanaf 2013 is Egbert Vink speaker tijdens de Avondvierdaagse van Steenwijk. Tijdens dit wandelevenement staat hij op de Markt in Steenwijk om alle wandelaars te verwelkomen op de Markt. Dit doet hij altijd met veel enthousiasme. Ook is hij tijdens het evenement actief als vrijwilliger en behulpzaam bij onder andere de op- en afbouw van de dranghekken, de geluidsinstallatie, enzovoorts.

Al 12 jaar is Egbert Vink algemeen bestuurslid van wijkvereniging De Beitel-Clingenborgh. Naast bestuurslid heeft hij al vele kantinediensten gedraaid, organiseerde bingo-avonden en was jarenlang in december zwarte piet.

Mont Ventoux

Jaarlijks beklimmen ongeveer 500 tot 700 sporters de berg de Mont Ventoux in Frankrijk. Dit om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en regionale kankergerelateerde goede doelen. Ongeveer 7 werkdagen en avonden tijdens het evenement is Egbert Vink actief als begeleider en speaker. Ook in de aanloop naar het evenement geeft hij in Nederland clinics aan deelnemers. Egbert Vink is zeer betrokken bij dit evenement voor een goed doel. Ook als hardlopend deelnemer heeft hij vaak gelopen voor iemand die overleden is of strijdt tegen deze vreselijke ziekte.

Daarnaast is Egbert Vink op allerlei terreinen een actief vrijwilliger. Bijvoorbeeld bij cultureel evenement Kopje Cultuur, de Steenwieker Toornrun, een rondrit voor verstandelijk gehandicapten. Maar ook als speaker bij gala’s van eindexamenkandidaten van het voortgezet onderwijs, of als verkeersregelaar bij evenementen zoals de intocht van Sinterklaas. En tot slot is hij lid van de toneelvereniging in Onna en lid van de biljartvereniging. Helaas heeft hij onlangs afscheid moeten nemen als lid van atletiekvereniging Start ’78. Dit vanwege zijn afnemende gezondheid.