Ex-vrouw Halil Erol is op vrije voeten

Steenwijk - De ex-vrouw (H.A.) van de in 2010 vermoorde Halil Erol is vrijdag in vrijheid gesteld. Zij werd op maandag 17 juni aangehouden. Ze blijft nog wel verdachte van de politie.

‘De ex ontkent iedere betrokkenheid bij het levensdelict’, zegt strafrechtadvocaten Anker en Anker op hun website. ‘Raadsman Erik Stoeten geeft aan dat er onvoldoende ernstige bezwaren zijn om de bewaring van haar te vorderen.’

Het is de tweede keer dat de ex van Halil Erol, nu 40 jaar en woonachtig in Haarlem, is aangehouden. De eerste keer was in augustus 2010. ‘Er was onvoldoende bewijs voor betrokkenheid van haar. Op 28 april 2011 is aan haar schriftelijk meegedeeld dat zij niet zal worden vervolgd. De nieuwe aanhouding kwam dan ook onverwacht en doet haar veel verdriet. Zij zal opnieuw moeten vechten tegen alle vooroordelen’, zeggen Anker en Anker.

Haar kennis, de 42-jarige Matthias M. uit Meppel, werd vrijdag 14 juni aangehouden na forensisch onderzoek in en bij zijn voormalige woning aan de Jan Sluytersstraat in Meppel. Zijn voorarrest werd afgelopen maandag met twee weken verlengd.