Obstaclerun klapstuk van feestdriedaagse Blokzijl

Blokzijl - Het Stadsfeest in Blokzijl vond dit jaar voor het eerst plaats in de Havenkolk. De organisatie van het jaarlijkse feest trekt vanaf nu samen op met Stichting Events en kon daardoor gebruik maken van het drijvende podium en de bar op de kade, die een week eerder werden gebruikt voor het Muziekfestival Blokzijl. ‘Zoals het nu lijkt is een goede samenwerking tussen beiden geboren’, vertelt voorzitter Sieger Elzinga van het Stadsfeest.

Het feest werd donderdag afgetrapt met de ouderen van de Vierhoek met een gezellige ochtend en een gezamenlijke lunch. Om geen weg waaiende bingoblaadjes te krijgen had het bestuur besloten om de bingo in de Ploats te houden. De muzikale bingoavond was een groot succes, mede door een prachtig verhaal van Dinie Boes. Tijdens de muziekrondes werd er in volle borst meegezongen.

Vrijdagochtend was het de beurt aan de basisschoolkinderen voor een spelletjescircuit. De plantsoenen bij de sluis van Blokzijl waren het decor op de vrijdagavond van het Coop Veenstra Volleybaltoernooi. Zestien teams kwamen aan de start en in deze geweldige ambiance middenin Blokzijl ging team Moaten Zuid er met de eerste prijsv vandoor na een spannende finale tegen team Lage Wal. De jonge polderband De Kangaroos mochten de vrijdagavond afsluiten vanaf het drijvende podium.

Klapstuk

De obstaclerun was met 126 deelnemers het klapstuk van het feest. ‘Als bestuur ben je al maanden van te voren in voorbereiding en dat zoiets dan zo geweldig uitpakt... Dan mag je gewoon trots zijn’, aldus Elzinga. Veel buurten, vriendengroepen en bedrijven hadden dwars door Blokzijl obstakels gemaakt en gaven de deelnemers instructies hoe de hindernis genomen moest worden. Het werd een familiehappening, waarbij zaterdagmiddag tal van angsten werden overwonnen.er deze middag veel angsten overwonnen.

Zaterdagavond was het de beurt aan de Blokzieliger Avond. Aanvankelijk was er nog wat scepsis vanwege geringe opgave, maar daar bleek zaterdagavond helemaal niets van. Blokzieligers hulden zich weer in verschillende gedaantes en mochten dit aan het publiek laten zien vanaf het drijvende podium. Zo zag het publiek de Snollebollekes weer even terug en iedereen deinde van links naa rechts op de kade. Ook was het feest met Party Friex ft. Schorre Chef. DJ Hardez nam de laatste twee uur voor zijn rekening en hij zweepte het publiek op de kade nog even op met heerlijke meezingers en dansbeats.

Het bestuur kijkt terug op een geslaagd feest en richt langzaam maar zeker de blik op 2022, wanneer Blokzijl viert dat het 350 jaar stadsrechten heeft.