Belofte Van der Tas aan Duitse partnergemeente zaterdag ingelost

Steenwijk - 30 volwassenen en 23 kinderen uit de Duitse partnergemeente Herzebrock-Clarholz bezochten zaterdag 22 juni Steenwijkerland. Het waren de bewoners van de straten die in 2014, vanwege de viering van de 20-jarig vriendschapsband, de namen Steenwijker Ring en Vollenhoverweg kregen.

De straatnamen werden destijds onthuld in aanwezigheid van de toenmalige burgemeester Lohman en van der Tas. Burgemeester Marja van der Tas heeft toen de bewoners uitgenodigd voor een bezoek aan Steenwijkerland. Zaterdag was het zover.

Nauw verbonden

Burgemeester Rob Bats heette de buitenlandse bezoekers hartelijk welkom in het gemeentehuis. Hij ging in op de hechte en vriendschappelijke relatie die Herzebrock-Clarholz al tientallen jaren onderhoudt met Steenwijkerland. ‘Dat u straatnamen hebt die rechtstreeks verwijzen naar Steenwijkerland laat zien dat onze community’s nauw verbonden zijn, en we beschouwen dit dan ook als een eer’.

Delen van ervaringen

‘Respect voor leren van elkaar en het delen van ervaringen zijn de sleutelwoorden die kenmerkend zijn voor onze vriendschap’, vervolgde Bats.

De gasten maakten een stadswandeling door Steenwijk, maakten een rondvaart door Giethoorn en bezochten café Fanfare en het Olde Maat Uus. Ook werd nog een stop gemaakt bij de Haven Vollenhove.

‘Als je in een straat woont met de buitenlandse naam van een andere plaats, wil je op zijn minst weten hoe die plaats eruit ziet’, zei Bats. ‘Blij dat jullie dat nu met eigen ogen hebben kunnen zien’.

Ook wethouder Trijn Jongman en de burgemeester van Herzebrock-Clarholz, Marco Diethelm, waren van de partij.