Tina Visscher nieuwe voorzitter GroenLinks

Steenwijk - Tijdens de algemene ledenvergadering van GroenLinks heeft de afdeling Steenwijkerland Tina Visscher verkozen tot nieuwe voorzitter.

De 25-jarige Visscher is momenteel al bestuurslid van Typisch Vollenhove. Visscher werd bij de bijeenkomst in het Tuk’s T-huis gekozen tot opvolger van Guido van der Veen. Hij fungeerde sinds de heroprichting van de afdeling, begin 2017, op tijdelijke basis als voorzitter. Voor zijn werk en ook privé vertoeft Van der Veen veelal in het buitenland.

Woonachtig in Vollenhove

Mede door haar werkzaamheden, studies en stages op het gebied van buitenlandse politiek, vrouwenrechten, conflict transformatie en afvalwatersystemen, is GroenLinks bijzonder verguld met de verkiezing van de talentvolle Visscher. ‘Ik hoop oprecht dat veel jongeren in Steenwijk en in de buitengebieden door mijn inzet als nieuwe, jonge voorzitter worden aangesproken. Met roots in Sint-Jansklooster en woonachtig in Vollenhove was ik maar wat blij dat GroenLinks in 2018 twee zetels wist te bemachtigen in de gemeenteraad van Steenwijkerland’, vertelt Tina Visscher. ‘Na enkele jaren stemmen te hebben geteld voor Stembureau 20 Kadoelen, wil ik nu graag bijdragen aan ‘mijn’ partij om de groei ook in de toekomst door te kunnen zetten.’

Duurzame toekomst

‘Langzaamaan valt het kwartje dat er een verandering moet plaatsvinden. Zie de politieke verschuiving die zichtbaar was bij zowel de Europese parlements- als de gemeenteraadsverkiezingen. Die verandering kunnen we alleen in samenwerking met elkaar bereiken’, vervolgt ze. ‘Júist op regionaal niveau is het belangrijk in contact te blijven staan met de lokale bevolking en hen een kanaal te geven om hun stem hoorbaar te maken. Met als het uiteindelijke doel: een nieuwe duurzame toekomst voor onze samenleving’.