Door de ogen van... André Lampe
Door André Lampe

Rollatorloop

Ik wist van het bestaan van deze landelijke rollatorloop wedstrijd af doordat dochter Gertrude in een recent verleden al eens verslag deed op facebook van dit seniorenspektakel waarin ze haar moeder Mien Groen als begeleidster en misschien ook wel als personal coach had bijgestaan op dit seniorenevenement.

Maar de gedachte achter dit reuze leuke sportieve gebeuren… daar is natuurlijk heel goed over nagedacht. Het uiteindelijke doel is het blijvend mobiliseren en in beweging houden van de senioren onder ons die met het verstrijken der jaren wat stram ter been zijn geworden. Want hoe je het ook bekijkt, bewegen is goed voor een mens ongeacht leeftijd.

Strijdlust

En daarom heeft Buurtzorg Nederland deze wedstrijd in het leven geroepen: De Rollatorloop! Wederom zal een delegatie Steenwijkerlanders deelnemen aan dit spektakel op zowaar een prachtige locatie, namelij, het vernieuwde Olympisch Stadion te Amsterdam. In de OSC van vorige week was te lezen dat de onverwoestbare Mien Groen ook dit jaar weer van de partij is en dat doet me deugd. Ik ken Mientje goed en weet dat ze zal strijden als een leeuwin om het goud binnen te slepen voor Steenwijkerland. Als er iets te winnen valt dan ben je bij deze krasse dame aan het goede adres. Als Mien net zo'n strijdlust aan de dag legt zoals ze in het verleden deed met klaverjassen waar ik door de jaren heen verscheidene malen haar tegenstander ben geweest, dan komt Groen zeker op het podium in onze hoofdstad. Daar ben ik heilig van overtuigd.

Wondersloffen

Haar wedstrijdmentaliteit zal haar helpen. Met klaverjassen deed ze het met helder verstand, tomeloze gedrevenheid, en voor het genot een sigaretje in de mondhoek en een glaasje witte wijn binnen handbereik. Nu zal het met een goed geoliede rollator, een puike conditie en een paar wondersloffen moeten gaan gebeuren. Om in goede conditie te kunnen geraken zullen de mensen van ‘bewegen in de kop’ onder leiding van Sandra Lampe-Hesse de Steenwijkerlanders fysiek onder handen nemen om ze optimaal te kunnen laten presteren en klaar te stomen voor de grote dag.

Goede tactiek

Mien -onze lokale Fanny Blankers-Koen- heeft er vertrouwen in en heeft haar strijdplan al klaar liggen: Snel starten, anders loop je het gevaar dat de concurrentie je in de wielen gaat rijden, en voor de rest in één streep op de finish aan, zegt ze stellig... Ik moet erkennen: dat lijkt mij een goede tactiek. Ik hoop verder maar dat Mien een snelle binnenbocht kan lopen en ook nog een magistrale eindsprint in de benen heeft.

Hulde

Met klaverjassen was Mien gek op roemkaarten en prijzen. Nu gaat ze op jacht naar goud en eeuwige roem. Maar als je zoals Mien op hoogbejaarde leeftijd nog voluit achter de rollator over een sintelbaan durft te draven, dan heb je de hoofdprijs in mijn ogen al gewonnen hoor. Machtig mooi... Ik wens Mien en haar teamgenoten een hele sportieve en fijne dag toe...Oud maar nog lang niet versleten! Waarvoor hulde...