Sophie van Meel, Quincy de Boer en Tamar Tienstra Nederlands Kampioen tijdens het NK Streetdance/ Hip-Hop

Steenwijk - Zaterdag 22 juni en zondag 23 juni vonden in de Meenthe in Steenwijk, de officiële Nederlandse Kampioenschappen Streetdance/ Hip-Hop plaats georganiseerd door Soneo.

Vanuit Sportinn Steenwijk en Sportland Hasselt deden er weer diverse selectie teams mee. Daarnaast deden er in de categorieën Freestyle Solo en Double Dance ook meerdere dansers mee.

Thuiswedstrijd

Ondanks dat het een hele warme dag was gisteren, haalden de dansers alles uit de kast om indruk te maken op de jury. Voor de dansers uit Steenwijk was het een thuiswedstrijd en stond er veel publiek te kijken.

Unaniem gekozen tot winnaar

In de categorie Freestyle/solo 6-9 jaar ging Sophie van Meel de strijd aan met haar choreo en de battles tegen 6 andere freestylers. Het werd een spannende finale maar Sophie danste zo sterk dat ze de andere finaliste omver blies tijdens de finale battle onder luid applaus van het publiek. Hierdoor werd ze unaniem gekozen tot winnaar en is ze Nederlands Kampioen geworden.

Trouwe fans met spandoek

In de categorie Double Dance No Rules 6-9 jaar kwamen Quincy de Boer en Tamar Tienstra in actie. In het publiek stonden trouwe fans klaar met een mooi spandoek om de meiden aan te moedigen. De meiden waren te sterk voor de andere duo's. Met hun dans, hun uitstraling en de energie waarmee ze dansten wisten ze de jury te overtuigen en lieten ze een goede indruk achter. Ook Quincy en Tamar zijn Nederlands Kampioen geworden.

Sterk deelnemersveld

Het duo Mijke Halbersma en Isabel Kwast kwamen uit in de categorie Double Dance No Rules 10-13 jaar. In het sterke deelnemersveld zetten zij een goede dans neer en wisten maar liefst 4 duo's achter zich te laten. Mijke en Isabel werden 3e en kregen hiermee een bronzen medaille.

Later op de dag mochten Sigrid Kok en Susan Yu ook hun dans laten zien in de categorie Double Dance No Rules 12-16 jaar. Zij behaalden een mooie 5e plaats met hun choreo.

Spannend

De selectieteams hebben de laatste weken extra hard getraind en mochten tijdens de Nederlandse Kampioenschappen hun dans laten zien aan de 5 koppige jury. In alle categorieën was de concurrentie erg hoog waardoor de prijsuitreikingen erg spannend waren tot op het laatste moment.

Mayor DC van Sportland Hasselt, kwam uit in de categorie Hip Hop 12-16 jaar Rules en werd hier 3e! Een uitstekende prestatie voor dit team wat al jaren samen danst.

De overige selectieteams hebben ook alles gegeven maar vielen net buiten de prijzen. Xplosion werd 4e, Formation werd 5e, Eyecatcher werd 5e en Solidarity werd 7e. Eyecatcher kreeg, net zoals tijdens de voorronde in Bussum, de prijs voor "Beste Opkomst".

Trots

Voor alle dansers was het geweldig om mee te mogen doen met het NK na alle voorrondes die ze eerder dit jaar gehaald hebben. De trainsters Janita Kist, Danique Los, Mariska Berends en Niek Ovinge zijn ontzettend trots op hun teams. Het was een heel spektakel om het NK, georganiseerd door Soneo, in Steenwijk 2 dagen mee te mogen maken.