Familie van Doorne viert 65-jarig huwelijksjubileum

Steenwijk - Bernardus Johannes van Doorne en Johanna Antonia van Doorne- den Daas waren maandag 65 jaar getrouwd. Namens de gemeente Steenwijkerland kwam burgemeester Rob Bats het paar feliciteren in hun woning aan het Steenwijkerdiep.

Jon van Doorne werd op 26 juli 1927 geboren in Rotterdam. Hij verhuisde achtereenvolgens naar d naar Den Haag en Bilthoven. In Utrecht hdeed hij een grafische opleiding en van 1948 tot eind 1949 diende hij in het toenmalige Nederland-Indië bij de Mariniers Brigade.

Drukkerij Hovens Gréve

Na zijn diensttijd heeft hij twee jaar in Den Haag gewerkt. In 1952 vertrok hij naar Steenwijk en kwam in dienst bij het bedrijf Drukkerij Hovens Gréve, dat in de jaren 60 door de familie werd overgenomen. Hij heeft er tot aan zijn pensioen in 1988 gewerkt, waarna de zaak door de twee zoons is voortgezet.

Johanna Antonia den Daas is geboren in Utrecht op 10 mei 1931 en was 7 jaar werkzaam op kantoor bij de Nederlandse Spoorwegen in Utrecht, waar ook Jons zuster werkzaam was. Ze hebben elkaar dan ook via zijn zus leren kennen. Die kennismaking resulteerde uiteindelijk in 1954 tot een huwelijk.

Liefde voor sport

De grote liefde van An van Doorne ging uit naar sport en vooral tennis had haar voorkeur. Ook heeft ze jarenlang drie groepen “bewegen voor ouderen” geleid. Ze zijn de trotse grootouders van 4 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

Ze leiden een prettig leven in hun appartement en voor de broodnodige beweging wandelen ze veel.