Jan Smit en Mooi Wark naar tiende Koloniefeest

Willemsoord Op 6 juli komt heel Willemsoord en omstreken naar Het Koloniefeest om samen te genieten van een biertje tijdens het grootse tentfeest. Dit jaar is het niet zomaar een editie. Het is namelijk het tiende jaar dat de vriendengroep, bestaande uit Maik Vaartjes, Jeroen Bos, Jeroen Hettinga, Ronnie Jongschaap en Folkert Wisman, het festival organiseren.

Voor elke doelgroep

Groot feest betekent natuurlijk grote namen. Er wordt dan ook behoorlijk uitgepakt met bekende namen als: Jan Smit, Mooi Wark, Ancora, Jan Keizer en Anny Schilder en natuurlijk de ‘huisband’ Summerland. Ook is er dit jaar, naast de megatent en de rocktent, een extra podium toegevoegd, namelijk het buitenpodium. “Wij proberen met het Koloniefeest alle doelgroepen te bereiken. Een aantal jaren geleden hebben we de rocktent geïntroduceerd en we vinden het nu tijd om een extra podium toe te voegen, die vooral gericht is op de jeugd. Op het buitenpodium staat dit jaar Q Music The Party & Beatcrooks. "Beide acts zorgen dat de voetjes van de vloer gaan”, lacht Maik.

Meer van de elektrische gitaar, saxofoon en het drumstel? Dan kun jij jouw hart op bij de rocktent, waar sfeermakers: De Wethouders, Bogey & The Longhorn en de Belgian Quo Band te vinden zijn.

Zeker geen ondergeschoven kindjes van Het Koloniefeest zijn de kindermiddag en het beach soccer toernooi, die het familie-evenement compleet maken. Vaartjes: “We vinden het belangrijk dat het Koloniefeest een familiefeest is. Tijdens de middag kunnen mensen met het hele gezin gratis naar het Koloniefeest voor een gezellige middag met allerlei kinderactiviteiten.”

Mijlpaal

Voor de vijf vrienden is dit een extra speciale mijlpaal, zegt Maik Vaartjes: “Het is zo gaaf om dit met z’n allen te doen. Tijdens verjaardagen komt altijd weer voorbij wat we allemaal al hebben meegemaakt tijdens het Koloniefeest. Hoe we begonnen zijn als een vriendengroep van begin 20 jaar om een eigen tentfeest te organiseren, en nu al de 10e editie voor de deur staat. En hoe we in die jaren gegroeid zijn als evenement, zowel in bezoekersaantallen als de organisatie zelf.” Dat bewijst zich in de kaartverkoop, want op dit moment is al meer dan 50% van de kaarten verkocht.

Gemoedelijke sfeer

Hoe het festival in een paar woorden omschreven kan worden? Daar hoeft Maik Vaartjes niet lang over na te denken: “Gemoedelijke sfeer, een festival voor jong en oud, en een breed aanbod van livemuziek.” De hele omgeving is betrokken bij het festival, zowel door het grote aantal vrijwilligers, maar ook de sponsoren uit de hele regio, “Doordat er zoveel mensen betrokken zijn bij de organisatie, merk je dit ook aan de saamhorigheid en sfeer op het evenement zelf.”

Kaartverkoop

De kaartverkoop is al volop in gang. Tip: wanneer je je kaarten in de voorverkoop aanschaft, zijn ze € 5,- goedkoper dan aan de kassa. Bestel ze via www.koloniefeest.nl of via één van de voorverkoopadressen.