Door de ogen van... André Lampe
Door André Lampe

Meedenken

Je kan van alles zeggen over bestuurlijk Steenwijkerland, maar na de reconstructie van de Markt, waar de burger mocht meedenken en suggesties kon aanleveren voor de verfraaing van dit project, leggen het stadsbestuur en andere belanghebbenden hun oor andermaal te luister bij zijn inwoners.

De campagne van het college waar men met de slogan 'De burger op één' krijgt wederom gestalte in het vraagstuk: Kwaliteitsimpuls park Rams Woerthe. En met de afronding van het project reconstructie Markt is gebleken, uw ideeën en suggesties worden wel degelijk meegenomen en waar mogelijk vormgegeven. Dus tegen de mensen die begaan zijn met ons fraaie stadspark, zou ik zeggen: Laat u horen! 3 juli is de eerste informatieavond in Rabo Theater De Meenthe en u bent van harte welkom.

Na publicatie van het bericht op social media stroomden de eerste suggesties al binnen en er zaten donders leuke en verassende ideeën bij. Waar ik uit kon afleiden dat die puur uit liefde en welzijn voor het park zijn ontsproten. De oprechte liefde voor het park is bij heel veel Steenwijkers groot en dat is bij mij al niet anders. Ik wandel er vaak en denk ook regelmatig, er valt veel meer uit te halen. Een soort van Vondelpark in het klein zou mooi zijn, ik weet qua oppervlakte is het niet te vergelijken met het Amsterdamse park maar er zijn mogelijkheden lijkt mij zo... Joggers die een mooie route kunnen afleggen in het park, een echt uitnodigende picknickplaats, meer verlichting en meer aansprekende activieteiten zoals open podium en evenementen à la Kopje Cultuur in het klein dan maar, want ik begrijp dat overal een prijskaartje aan hangt. Kort samengevat denk ik in de trant van... Levendigheid met respect voor de natuur...

Theehuis

De invulling van het theehuis lijkt me ook essentieel voor het welzijn van het park, dan denk ik dat de fraaie koepel een groter terras moet hebben, dat hekwerk ter afzetting van de hertenweide nodigt nou niet echt uit. Een stuk inkorten van de weide zou misschien een optie zijn, na een regenbui is die kant van de hertenweide toch één groot moeras, waar de herten met de hoeven in wegzakken. Een mooi en groot terras met speeltoestellen is misschien een optie, heb je tevens een fraai uitzicht op de muziekkoepel. Met de aanleg van een groot terras ontstaat dan tevens de mogelijkheid om de theekoepel rendabel te exploiteren. Het zijn mijnerzijds maar losse vrijblijvende gedachtes voor de levendigheid van ons statige stadspark, maar meedenken kan geen kwaad.

Laat uw gedachten eens de vrije loop over de verfraaing van park Rams Woerthe en wees niet bevreesd om die te ventileren op de informatieavond. Want hoe apart of praktisch moeilijk uitvoerbaar een idee ook is: Niet geschoten blijft altijd mis....