Juwelier Visser voelt als een warme deken

Steenwijk - ‘We willen dat onze klanten zich prettig voelen in de winkel, als in een warme deken,’ verklaart Carlo van Oldenbeek van Juwelier Visser zijn bedrijfsfilosofie. Als je zijn vriendelijke glimlach ziet, geloof je dat meteen, zelfs als de temperatuur de 30 graden aantikt.

Die hitte ben je trouwens meteen vergeten, want de airco zorgt voor verkoeling. De winkel is ruim opgezet. Een bruidspaar, dat op zoek is naar trouwringen, zou hier zo de bruidsdans kunnen oefenen.

Vijfde generatie juweliers

Carlo verwelkomt een klant, die op zijn gemak de vitrines bekijkt. Een grijns verschijnt op zijn gezicht als hij tien roze flamingo’s ziet. ‘Zijn die ook te koop?’ vraagt hij. ‘Nee, maar ik kan je wel een kop koffie aanbieden,’ reageert Carlo. De juwelier neemt de tijd en beantwoordt al zijn vragen aan een tafel middenin de winkel. ‘We bestaan 135 jaar en vormen de vijfde generatie juweliers. Met ons brede assortiment mode- en designmerken sieraden en horloges gaan we met onze tijd mee,’ zegt hij.

Garmindag

Het mooie van het juweliersvak vindt Carlo dat hij er zijn creativiteit in kwijt kan, net zoals in zijn hobby schilderen. ‘Niet elk sieraad staat iedereen, daar moet je gevoel voor hebben.’ Zelf draagt hij twee armbanden die gemaakt zijn van staal en rubber. Aan zijn andere pols prijkt een horloge van het merk Garmin. ‘Ik kon hier de wandelroute inzetten die ik afgelopen weekend bij Blaricum heb gelopen,’ legt hij uit.

Multisporthorloge

Met dit multisporthorloge kun je volgens hem ook de hartslag meten, contactloos betalen, muziek afspelen en zelfs een stressmeting doen. Wie meer wil weten, is welkom tijdens de speciale Garmindag op zaterdag 13 juli. Een Garminspecialist zal dan aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. ‘Hé Carlo, tot ziens,’ roept de klant joviaal als hij met een uitnodiging op zak de winkel verlaat.