Kerktoren én Markt kleuren oranje

Steenwijk - De kerktoren van Steenwijk kleurt sinds woensdagavond oranje. Een week lang, in aanloop naar de Kees Kist Dag op woensdag 17 juli, wordt de karakteristieke toren oranje uitgelicht. Ook de Markt haakt aan: de splinternieuwe verlichting op het Marktplein, die alle kleuren van de regenboog kan aannemen, is sinds woensdagavond óók oranje. Ook deze verlichting blijft een week lang oranje.

Eerbetoon aan Kees Kist

Volgende week woensdag wordt de uit Steenwijk afkomstige voetbalvedette en oud-international Kees Kist uitgebreid in het zonnetje gezet in zijn geboortestad. Het oranje uitlichten van de toren is een initiatief van muziekzender TV Oranje, die al sinds de start in 2005 vanuit Steenwijk opereert. Dit als eerbetoon aan de man die destijds zoveel furore maakte in het Nederlandse clubvoetbal en in het shirt van Oranje, dat hij liefst 21 keer droeg.

Een week lang

Een week lang zal de toren van de Grote of Sint-Clemenskerk daarom in een sfeervolle oranje gloed worden gezet. De opvallende verlichting zal tot in de wijde omtrek zichtbaar zijn.

Woensdagavond was Keest Kist  het middelpunt van een kleine bijeenkomst aan de voet van de toren, met familieleden en vertegenwoordigers van TV Oranje en de Stichting Vriendengroep Kees Kist.

‘Beter laat dan nooit’

Directeur Gerard Ardesch van TV Oranje nam voorafgaand aan de officiële openingshandeling het woord, waarbij hij zich rechtstreeks richtte tot Kees Kist. ‘Een Steenwijker voetbalvedette en meervoudig international die we al veel eerder een eerbetoon hadden moeten brengen, maar beter laat dan nooit’, aldus Ardesch. Kees Kist voegde daar aan toe dat zijn carrière hem geregeld ver van huis bracht, maar dat hij altijd wist dat hij terug zou keren onder de Steenwijker toren. Daarop zette hij de schakelaar om en ging de oranje verlichting aan.