‘Eerst schadeprotocol bij versnelde gaswinning’

Steenwijk - Uit onderzoek van RTV Drenthe, RTV Oost, RTV Noord en Omrop Fryslân blijkt dat uit kleine gasvelden versneld gas wordt gewonnen. Dit raakt ook Steenwijkerland met onder meer de gasvelden Eesveen en De Blesse-Blesdijke.

Wethouder Tiny Bijl: ‘Afgelopen dinsdagsavond bleek al dat de raad zich hierover zorgen maakt. Ook het college maakt zich hier al langere tijd zorgen over en dan met name wat dit betekent voor onze inwoners. Daarom hebben wij ons verdiept in de gevolgen die de versnelde gaswinning kan hebben voor onze inwoners en ondernemers. Wij vinden het onacceptabel dat besluitvorming plaatsvindt voordat een schadeprotocol is vastgesteld.’

Komende dinsdag overlegt het college van burgemeester en wethouders op welke wijze zij dit bij de minister onder de aandacht gaat brengen. ‘Daarbij staat voor ons nadrukkelijk voorop dat de communicatie naar onze inwoners goed moet zijn, risico’s zoveel mogelijk worden beperkt en onze inwoners niet met de schade mogen blijven zitten’, zegt Tiny Bijl.


Gerelateerd nieuws