Nijntje beweegdiploma bij Sport Vereent

Oldemarkt - Sport Vereent Oldemarkt heeft op de laatste les voor de zomervakantie aan een aantal kinderen het Nijntje beweegdiploma uitgereikt.

Alle zeven kinderen hebben het diploma in ontvangst mogen nemen samen met een medaille.

Het Nijntje beweegdiploma is een initiatief van de KNGU. Bij het beweegdiploma leren de peuters / kleuters allerlei vormen van bewegen; gooien, mikken, balanceren, klimmen, klauteren en nog veel meer. Het beweegdiploma is een beweegprogramma voor kinderen van 2 tm 6 jaar.

Spieren

Het is een serie van lessen waarbij de kinderen alle vormen van bewegen leren. Het kind leert tijdens deze lessen om de spieren goed te bewegen. Dit heeft het kind later ook nodig bij een sport of concentratie op school. Het beweegdiploma is een goede start voor welke sport het kind in de toekomst ook wil gaan doen.

De peuters / kleuters van Sport Vereent zijn in het voorjaar gestart met oefenen. Ze zijn begeleid door Gemma Meijerink en Meike Wicherson.

Mason Tromp, Ilse Muurlink, Marit Muurlink, Mauro Mulder, Morris Elting, Russel Elting en Sarah Meijer kregen een diploma uitgereikt.

Na de zomer start een nieuwe groep

Op de tribunes zaten ouders en belangstellenden om de kinderen aan te moedigen. De kinderen lieten zien aan het publiek wat zij de afgelopen tijd hadden geleerd. Aan het eind kregen alle kinderen een diploma een welverdiende medaille. Na de zomer start Sport Vereent weer met een nieuwe groep kinderen voor het beweegdiploma 1 en zal er ook met beweegdiploma 2 gestart worden.