Startplaats Meppel opent Fiets4Daagse

Meppel - Op het asfalt voor het clubhuis van Alcides op sportpark Ezinge is maandagavond de 32e editie van de Drentse Fiets4Daagse in Meppel geopend. Het is de 454e keer dat de vierdaagse in Drenthe plaatsvindt.

Zo’n honderd deelnemers en andere belangstellenden kwamen op de opening af. Die constateerden ook dat er ten opzichte van de voorgaande edities het nodige veranderd is in startplaats Meppel. Zo heeft de grote tent waar de deelnemers werden ontvangen en activiteiten in werden gehouden plaatsgemaakt voor kleinere pagodetenten. De activiteiten zijn verplaatst naar het naastgelegen clubhuis van Alcides.

De officiële opening werd verricht door Bart Kattenberg, voorzitter van de organisatie van de Drentse Fiets4Daagse in startplaats Meppel. Hij heette de deelnemers welkom en hees samen met een aantal kinderen de fiets4daagse-vlag. De gehavende Kattenberg, de voorzitter brak donderdag tijdens een ongeval met zijn fiets een arm en twee ribben, wenste de deelnemers ontzettend veel fietsplezier ‘in de gezelligste startplaats van Drenthe’.

Kattenberg keek de komende dagen even vooruit. ‘Prachtige routes richting de Wijk, Staphorst, Havelte, Frederiksoord en Giethoorn. Het wordt weer genieten.’ De voorzitter bedankte alvast de route-uitzetters en wenste iedereen veilige fietstochten.

Namens de vier organiserende verenigingen Alcides, FC Meppel, MSC-Amslod en atletiekvereniging De Sprinter wenste Alcides-voorzitter Stephan Lammerink de deelnemers heel veel plezier.

De avond werd afgesloten met muziek van de band Easy and Free met Schotse en Ierse muziek.