Zesde zeilwedstrijd ZV ’t Wiede Giethoorn

Giethoorn - Op het Bovenwiede in Giethoorn heeft ZV ’t Wiede afgelopen weekend haar zesde zeilwedstrijd van dit seizoen gehouden. De weersomstandigheden waren redelijk, met bewolking, een kleine regenkans en een windje van 2 tot 3 beaufort.

Vijf punters met fok verschenen aan de start. In deze vakantieperiode is de samenstelling van een aantal bemanningen doorgaans anders dan anders. Zo voer Roemer Boogaard samen met vervanger Fried Krom naar de overwinning. Henk Salomons en fokkenmaat Arco Donker, de winnaars van de vijfde wedstrijd, kwamen weliswaar als laatsten over de streep, maar na rating mochten deze mannen alsnog de bronzen medaille in ontvangst nemen. Gert Jan Dennekamp en Klaas Eker werden tweede.

Gieterse punters

In de Gieterse punters ging Henk Visser opnieuw als snelste van start. In het ruimewindse rak voeren de andere zes deelnemer hem vervolgens echter voorbij, zodat hij toch nog als laatste eindigde. Ewout Rijkaart, Cor van der Hoorn en Ben Lippinkhof, die Hans Bijkerk als extra ballast meenam, vielen ook buiten de prijzen. Het was Sietze Koen, die René Sloof en Johan Boezelman – respectievelijk tweede en derde – het nakijken gaf en als eerste over de streep kwam.

Laserklassen

In de Laserklassen werden twee ronden gevaren, in tegenstelling tot de punters die na één ronde werden afgeblazen. De oude rotten deden het goed in de snellere boten. In de eerste ronde ging het er nog gezapig aan toe, maar bij het ingaan van de tweede ronde wakkerde de wind aan en werd er zelfs geplaneerd op de ruimewindse rakken. Jongeling Willem de Jonge sleepte de bronzen medaille in de wacht. Klaas Zoet kon Charly Filet niet bijbenen en werd tweede, hoewel Filet een aantal malen een flinke pluk wier van z’n roer moest plukken. De andere oude rotten Harm Maat en Wilma Wuite lagen een aantal malen stil (dit door aan het roer hangend wier of door aan de grond lopen bij de lage waterstand), maar ze wisten de jongelingen Bas Zoet en René Lijkendijk wel achter zich te laten. Ashwin Pluim moest opgeven wegens averij.