Beleef het 's nachts in Havelte

Havelte - De tweede Nachtelijke Beleving staat op het programma. Vrijdag- en zaterdagavond is de kern van Havelte het decor van de wandeling met onderweg unieke theatrale belevenissen.

De Nachtelijke Beleving is een bijzonder evenement dat goed past bij de kernwaarden van de gemeente Westerveld. Een wandeling door de duisternis, langs unieke plekken met onderweg theatrale en muzikale belevenissen.

De eerste Nachtelijke Beleving vond in juni plaats in Diever. Daar vond een Midzomernachtelijke Beleving plaats die door honderden mensen werd bezocht. In september en oktober vinden er nog twee nachtelijke belevingen plaats. Dan in Dwingeloo en Frederiksoord. De thema’s zijn dan Plekken van plezier en Levendig verleden. Nieuw dit jaar is dat de Belevingen op twee avonden plaatsvinden.

De Nachtelijke Beleving is een initiatief van Stichting Toeristische Promotie Westerveld, Roestvrij Theater, betrokken ondernemers en verenigingen uit Havelte, Diever, Frederiksoord en Dwingeloo. Het evenement heeft maatschappelijke meerwaarde voor inwoners - jong en oud - in de regio door haar sociale karakter.

Theatrale belevenissen

De Nachtelijke Beleving is dus een wandeling die zo’n anderhalf uur duurt. De deelnemers worden onderweg verrast met unieke theatrale belevenissen uitgevoerd door vrijwilligers van het Roestvrij Theater. Ook voor de belevenis in Havelte heeft creatief brein van het Dieverse theatergezelschap Leander Breen, weer een verrassende avond weten samen te stellen.

De verhaallijn van de Nachtelijke Beleving is erg actueel en belooft veel spektakel, één van de scenes vindt namelijk plaats in het zwembad. Terwijl de Maya’s een nieuwe datum aan het prikken zijn, wetenschappers de plastic soep proberen op te ruimen, de overheid debatteert over vermindering van CO2 uitstoot, tikt de tijd gestaag verder. Wat als morgen plots de wereld vergaat? Wat zou jij doen? Vechten, vluchten of verkrampen…… Stap in een wereld vol rakettenbouwers, pratende plastic soep, oneindige regenbuien, overstromingen, en ramptoeristen. Sta zelf aan het roer, ga terug naar je oer. Nu maar hopen dat we het overleven.

Kaarten

De route loopt door Havelte, en begint en eindigt voor café-restaurant ’t Knooppunt aan de Dorpsstraat 21. Voor deze gelegenheid is de Brink gezellig aangekleed, er is live muziek, een drankje en er wordt een Oer-hap geserveerd. De Nachtelijke Beleving vindt plaats tussen 20.00 en 22.30 uur. Elk half uur vertrekt er onder leiding van een gids een groep. Deelnemers kunnen dus kiezen op welk tijdstip ze willen vertrekken.

Kaarten zijn te koop bij de Tourist Info op de Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld of bij de kassa op de avond zelf. Online via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/nachtelijke-beleving-oer