Jan en Gé de Bone zijn 60 jaar getrouwd

Steenwijk - Jan en Geesje (Gé) de Bone waren woensdag 60 jaar getrouwd.

De nu 84-jarige Jan is geboren in Oudeschoot en kwam in 1941 in Steenwijk wonen (aan de Kallenkoterallee). Na de lagere school is hij naar de ambachtsschool gegaan om daar te leren voor automonteur en later nog voor elektricien. Zijn eerste baan als automonteur was bij Fordgarage Greve in Steenwijk. Na zijn diensttijd was er geen plaats meer voor hem, maar hij kon terecht bij de Fordgarage Greve in Meppel. Daar heeft hij tot 1965 gewerkt, waarna hij bij Autobedrijf Brandsma aan de slag ging.

 

Geesje Dijksma (83) is in Giethoorn. Eerst heeft ze in een handwerkwinkel in Steenwijk gewerkt, daarna bij de coöperatie in Giethoorn. Samen hebben ze aan de Tukseweg gewoond, waar Gé werkte bij Visscher Sport. Aan de Tukseweg is hun eerste dochter geboren in 1962. In 1965 zijn ze verhuisd naar De Gagels daar werd hun tweede dochter geboren (in 1966). En inmiddels wonen ze alweer 30 jaar op hun huidige adres. Inmiddels hebben ze 5 kleinkinderen, 3 jongens (31, 27, 26) en 2 meisjes (tweeling 23).

In 1946 heeft Jan op 11- jarige leeftijd een ernstig ongeluk gehad. Samen met 5 jongens hadden ze op de hei, waar het vol lag met munitie uit de Tweede Wereldoorlog, een granaat gevonden. Twee van deze jongens zijn toen verongelukt.

Jan en Gé hebben elkaar voor het eerst ontmoet bij Hotel De Harmonie in Giethoorn toen ze 16 jaar waren. Daar stond een zweefmolen en daar kwamen de Steenwijker jongens op af. De vonk sloeg direct over en inmiddels zijn ze al 60 jaar gelukkig getrouwd. Ze gaan graag op vakantie naar het warme zuiden van Europa.