Hete Peper Bokaal voor Joke Kruid

Kallenkote - Op 13 juli organiseerde Taman Indonesia in samenwerking met Bintang Catering een kookwedstrijd. Drie deelnemers moesten hetzelfde gerecht live voor publiek klaarmaken, en een vakjury evalueerden de gerechten op smaak, kleur, presentatie en inhoud. De Meppelse kok Joke Kruid sprong eruit, en nam de Hete Peper Bokaal in ontvangst.

Wist je dat er wel tientallen verschillende soorten pepers, lomboks en rawits bestaan? Op de Pasar Pedis kon je het allemaal ontdekken! Niet alleen ‘hete’ gerechten, ‘hete’ muziek en ‘hete’ activiteiten stonden op het menu, maar ook een heuse kookwedstrijd onder begeleiding van kok Henk Van Eekhout (Bintang Catering). 

Op 13 juli organiseerde Taman Indonesia in samenwerking met Bintang Catering een kookwedstrijd. Drie deelnemers moesten hetzelfde gerecht live voor publiek klaarmaken, en een vakjury evalueerden de gerechten op smaak, kleur, presentatie en inhoud. De Meppelse kok Joke Kruid sprong eruit, en nam de Hete Peper Bokaal in ontvangst.

Trots vertelt Joke dat ze extra blij is, want ze is sinds kort ook zelf van koken haar werk gaan maken. Op dinsdag en vrijdag kookt ze maaltijden voor wie maar wil. Op dinsdag een algemeen menu, en op vrijdag Indonesisch. ‘Deze prijs geeft aan dat ik op de goede weg ben en daar ben ik enorm trots op’ aldus Joke. Haar kookgroep Yokekookt is te vinden op facebook.

Zomerprogramma

Het dierenpark Taman Indonesia heeft ook de komende weken een mooi zomerprogramma voor kinderen op donderdagen. Op donderdag 25 juli de Hari Batak (culturele kinderactiviteiten), op 1 augustus Hari Minangkabau (workshop Topi Gadang, verkleden & dans), op 8 augustus Nusa Tenggara Timor (culturele kinderactiviteiten) en op 15 augustus Ontdek Sulawesi (culturele kinderactiviteiten). Op zaterdag 17 augustus is er de Pasar Anak (kinderpasar) en op zaterdag 24 en zondag 25 augustus is er het Orang oetan weekend bij Taman Indonesia.

Over dierenpark Taman Indonesia

Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, en een bijzonder kinderpaspoort.