Culturele zomer in dierenpark Taman Indonesia

Aangeboden door: Taman Indonesia

In Taman Indonesia ga je deze zomer op reis naar een ver tropisch land!

Het kleinschalige park heeft deze zomer een heus paspoort voor de kinderen waarmee ze Indonesië kunnen ontdekken. Samen met ontdekkingsreiziger Petan Pan of met je familie. Spannend! Welke eilanden ontdek je? Welke Indonesische hapjes ga je proeven? Welke dieren ga je ontmoeten? Kijk je ogen uit in de toko sopnir. Met het paspoort ontdek je alles over de eilanden van Indonesië en deel je je ervaringen met opa’s, oma’s, ouders of je vriendjes.

Wel eens gehoord van katten die de duurste koffiebonen uitpoepen? Of Binturongs die 30 meter hoog in de boom wonen? Loop rond in een traditionele paalwoning, ga op zoek naar de tapijtslangen in de Javaanse Joglo de of maak een selfie als Minangkabau-bruidspaar. Bijzonder is ook de specerijentuin in de tropische kas. Je waant je in de tropen, zodra je binnenkomt! Er groeien allerlei specerijen die je meestal alleen in zakjes in de winkel ziet (of thuis in het kruidenrek): gember, laos en sereh, maar ook fruitbomen zoals pisang en papaya, koffie en thee. En wie zijn ogen en oren goed de kost geeft, ontdekt er allerlei kleurrijke Indonesische vogels of een jagende wateragaam. En tsjirpende krekels, die  meteen de sfeer van zwoele Indische avonden oproepen. 

Cultureel zomerprogramma

Deze zomer staat in het teken van cultuur. In Taman Indonesia laten we je kennis maken met diverse eilanden en hun bijzondere kleding, dans en zang. Jong en oud kunnen meedoen met workshops zoals een Topi Gandang (traditioneel hoedje) maken, de waaierdans leren of je helemaal verkleden als een Indonesische schone. Ook staan er nog 2 pasars op het programma, de Pasar Anak, speciaal voor kinderen, en de Pasar Monyet, waarbij we aandacht schenken aan de orang oetan.

Pasar Anak 17 augustus 

Pasar Anak; Feestelijke kindermarkt. Op de pasar bij het plein van Taman Indonesia kan men meedoen met verschillende feestelijke spellen, zoals kroepoek happen, kaleng (blik) gooien, blaaspijp schieten, boemboe’s raden en verschillende Indonesische spelletjes. Voor wie ontzettend zijn best doet met de spellen, valt er natuurlijk ook wat te winnen. Vergeet je ook niet uit te dossen in rood en wit, de kleuren van de Indonesische vlag!

Norman Kapoyos & Kim Pendjol 

Speciaal voor deze gelegenheid zal muzikaal talent Norman Kapoyos in de middag zijn muziek ten gehore brengen. Norman speelt samen met Kim Pendjol een jazzy set. Kim is gewend het publiek te bespelen en krijgt dan ook vaak de mensen op de vloer, waardoor het feest net even iets gezelliger wordt. Ook met haar eigen band wil Kim de mensen raken met haar eigen liedjes en ze vermaken met haar cabaret-achtige performance. Samen met Norman zal ze ook een aantal bijzonder krontjong nummers ten gehore brengen op de Pasar Anak.

Pasar Monyet 24 & 25 augustus 

Op 24 & 25 augustus staan de orang oetans centraal. Taman Indonesia vertelt de bezoekers over de orang oetans in Sumatra, hoe zij leven en hoe wij als mens de leefruimte van deze prachtige dieren kunnen beschermen. Samen met het WNF organiseert de Taman diverse activiteiten voor kinderen, en op zondag komt zelfs tante Lien vertellen over haar belevenissen! 

Taman Indonesia Zomerprogramma 

25 juli
Ontdek het eiland Sulawesi en de culturen van Toraja & Bugis

28 juli 
Activiteiten met ontdekkingsreiziger Petan Pan

30 juli                     
Activiteiten met ontdekkingsreiziger Petan pan

1 augustus
Ontdek de Minangkabau-cultuur: leer een Topi Gadang maken (traditioneel hoedje), verkleed je als echte Minangkabau en leer de Piring dans

6 augustus 
Activiteiten met ontdekkingsreiziger Petan Pan

8 augustus
Ontdek de Batak-cultuur van Batak Toba (Noord Sumatera)

13 augustus
 Activiteiten met ontdekkingsreiziger Petan Pan

15 augustus
Nusa Tenggara Timur (Sabu & Rote) hoofdsieraden maken, verkleden en dans in de traditie van Sabu & Rote

17 augustus           
Pasar Anak: gezellige kinder-pasar met live muziek, spelletjes uit Indonesië en lekker eten!

24 /25 augustus
Pasar Monyet; orang oetan-weekend, met tante Lien en het WNF.

Kijk voor alle actuele informatie op onze website: www.taman-indonesia.nl