Gerechtshof: Verdachte moord Halil Erol blijft toch langer vastzitten

Arnhem - De 42-jarige Matthias M. uit Meppel blijft vastzitten voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood op Halil Erol. Het Openbaar Ministerie diende met succes hoger beroep in tegen zijn vrijlating.

Ex-tbs’er Matthias M. blijft zeker nog zestig dagen in de gevangenis, bepaalde de raadkamer van het Gerechtshof in Arnhem donderdagochtend.

Op woensdag boog die zich over de vraag of de 42-jarige man uit Meppel langer in voorarrest mag blijven zitten. Hij werd op 14 juni opgepakt. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem er van betrokken te zijn bij de dood van Halil Erol, die in 2010 werd vermoord.

Eerder opgepakt

Vorige week bepaalde de rechtbank Oost-Nederland dat ook M. op vrije voeten moest komen. Daar ging het Openbaar Ministerie echter tegen in beroep. Woensdag diende dat ingediende appel. Donderdagochtend werd besloten dat het openbaar ministerie de man alsnog langer vast mag blijven houden.

M. werd in 2010 ook al eens opgepakt. Ook toen met de ex-vrouw van Erol. Beiden werden in juni gearresteerd, maar Erols ex mocht vrij snel de gevangenis alweer verlaten.

Laatst gezien in Meppel

Halil Erol uit Steenwijk was vader van twee jonge dochters en verdween op zaterdag 6 februari 2010 spoorloos. Hij zou het laatst gezien zijn in de woning van M. in Meppel. Op verschillende momenten werden diverse lichaamsdelen van Erol teruggevonden. Zijn hoofd wordt echter nog steeds vermist.

Zowel zijn ex-vrouw als M., die een ex-tbs’er is, werden in de zomer van 2010 ook al aangehouden voor deze zaak.

Matthias M. werd 21 jaar geleden veroordeeld voor doodslag. In 1997 vermoordde hij de toen 29-jarige fysiotherapeute Anne-Marie van Loon op beestachtige wijze. Ze werd in de nacht van 10 op 11 oktober 1997 bij de Spokeplas in Noordwolde doodgeschopt door de toen 20-jarige M. na een mislukte vrijpartij.


Gerelateerd nieuws