Politie: wie weet meer over zakken met resten vermoorde Steenwijker?

Steenwijk - Het onderzoek naar de gewelddadige dood van Halil Erol loopt nog steeds. De politie is op zoek naar tips over de zakken waarin de menselijke resten van de vermoorde Steenwijker Halil Erol werden gevonden.

Op vrijdag 12 juni werd een 42-jarige inwoner van Meppel (Matthias M.) aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de toen 34-jarige Halil. Hij zit nog steeds vast. De 40-jarige inwoonster van Haarlem (de ex van Halil Erol) die op maandag 17 juni werd aangehouden, zit momenteel niet meer vast maar is nog wel verdachte in het onderzoek.

Tot de dag van vandaag heeft het rechercheteam nooit de herkomst van de polyester zakken, waarin de lichaamsdelen van Halil waren verpakt, kunnen achterhalen. Zowel de ledematen die in 2010 werden aangetroffen bij Steenwijk als zijn romp, die pas 3 jaar later werd gevonden in een natuurgebied bij Meppel zaten in deze langwerpige, zandkleurige, polyester zakken. De zakken zijn ca. 53 x 140 cm en hebben een klittenbandsluiting aan de bovenzijde.

Bij het aantreffen van de romp, werden naast deze zak ook (de resten van) een Mitsuru judopak en een dekbedovertrek met een opvallend motief aangetroffen. Het rechercheteam dat de dood van Halil Erol onderzoekt, hoopt dat er mensen zijn die kunnen vertellen:

- Wie er destijds (2010) over dergelijke zakken beschikte

- Waar deze zakken oorspronkelijk voor bedoeld/gebruikt of gemaakt zijn

- Wie een link kan leggen tussen het Mitsuru judopak, de opvallende dekbedhoes en deze zakken

- Wie er andere relevante informatie heeft die leidt tot de oplossing van dit ernstige misdrijf.

Voor de tip die leidt tot de oplossing van dit onderzoek is een beloning van €15.000,- beschikbaar.

Voor tips: opsporingstiplijn: 0800-6070; Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Gerelateerd nieuws