Muzikale monturen bij Nico Brillen & Lenzen

Steenwijk - Nico Starrenburg van Nico Brillen & Lenzen heeft een voorliefde voor bluesmuziek. Hij is programmeur van het Bluesfestival Giethoorn op 16, 17 en 18 augustus.

‘Jonge en ervaren bluesbands wil ik een podium bieden,’ zegt Nico over de acts die hij binnenhaalde. Hij is daarom blij dat zowel de jonge energieke band Moondaze als de ervaren Erwin Java & Band komt. Bijzonder is het drijvende podium op de Bovenwiede. Nico tipt ook nog het Foodtrucks Festival & Blues op 14 augustus op de Markt in Steenwijk, waarbij drie regionale bands en Flavium optreden. Nico’s voorliefde voor muziek merk je ook als je zijn winkel aan de Markt in Steenwijk bezoekt.

Monturen van vinyl

Zo doen twee gitaarhalzen dienst als brillenstandaard voor de John Lennon Collectie. Deze brillen met de ronde glazen hebben een vintage design en zien er precies zo uit als de brillen die de Beatlesgitarist droeg. Het brillenmerk Vinylize heeft ook een link met muziek. Haar slogan luidt Wear the Music. De monturen van dit exclusieve merk zijn handgemaakt van gerecyclede vinyl platen. Er zijn zelfs modellen met afbeeldingen van singletjes en 8 mm filmpjes in het montuur. De Vinyl Factory is een ander brillenmerk, waarvan de vormgevers hun inspiratie uit de muziek halen. ‘Dit retromerk is gebaseerd op de jaren ’60. De monturen zijn vaak uitgevoerd in de zoete kleurtjes roze en rood,’ legt Nico uit.

Stoere bril

Voor wie een stoere bril zoekt, kan Nico het merk Moscot uit New York aanraden. ‘Hier lopen veel hardrockartiesten uit Amerika mee weg.’ Moscot Optiek bestaat al sinds 1915 en maakt brillen met nog steeds dezelfde modellen. Fan van Nico Brillen & Lenzen is de Nederlandse drummer Ciryl Directie van onder andere Kane, Waylon, Candy en Hans Dulfer. In het programma De Slimste Mens droeg hij telkens een ander model bril.

Kijk voor meer muzikale monturen op www.nicobrillen.nl en zijn facebookpagina.