Kom moar achteromme!

Aangeboden door: Sociaal Werk de Kop

De buurtwerkers van welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop zijn steeds meer zichtbaar in dorp en stad, maar ook in de kernen en wijken door heel Steenwijkerland. Contact leggen met de inwoners, ondersteunen bij vragen of gewoon voor een praatje, een aantal zaken die ze met plezier oppakken.

Steenwijkerland is een uitgestrekte gemeente en dat betekent ook voor de buurtwerkers een uitgebreid werkgebied. Zichtbaar zijn in Steenwijk, Vollenhove en Oldemarkt om maar eens een paar plaatsen te benoemen is redelijk eenvoudig , maar onze mooie gemeente kent ook plaatsen waar het wat moeilijker is om te komen.

Kalenberg is nu zo een parel van de gemeente waar je niet zomaar alle inwoners kunt bezoeken, kortom dan is het zaak om creatief te zijn.

Buurtwerkers Jessica en Jannes hebben daarom gewoon maar de fiets gepakt om zo bij inwoners terecht te komen die aan het water of aan een fietspad wonen.

Gastvrij werden ze ontvangen waarbij ze konden vertellen wat Sociaal Werk De Kop voor hun kan betekenen, maar ook voor een alledaags praatje, waarbij het opviel dat veel mensen vertelden , de volgende keer hoeven jullie niet aan te bellen, ‘Kom moar gewoon achteromme, de voordeur wordt bijna nooit gebruikt!’

De komende periode zullen onze buurtwerkers de opgedane contacten verder gaan uitbreiden en juist na de vakantie periode veelvuldig de fiets pakken om ook de kernen en dorpen te blijven bezoeken die niet zo makkelijk te bereiken zijn , want aan de fysieke bereikbaarheid kunnen ze weinig doen, maar buurtwerkers zijn bereikbaar voor alle inwoners.

Heb je vragen of wil je graag iets delen met de buurtwerkers over je eigen dorp, wijk of straat, dan komen we graag langs, we zijn bereikbaar via info@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080. Graag tot ziens!