Maureen Abma maakt indruk tijdens Jeugdtour

Steenwijk - Namens wielervereniging de Driehoek uit Steenwijk stonden er acht renners aan het vertrek van de European Jeugdtour in Assen.

Deze Tour in de Drentse hoofdstad bestaat uit zes etappes, waarvan men zegt dat het de grootste jaarlijkse jeugdwielertour in de wereld is. Veel buitenlandse jeugdrenners komen jaarlijks naar Assen om zich in dit internationale veld te profileren.

Podiumplaats

Topper Maureen Abma van de Driehoek liet zien waarom ze nationaal wegkampioene is in categorie vier. Ze ging met de leiderstrui bij de meiden naar huis en pakte bovendien een podiumplaats tijdens de proloog en de klassieker. In het algemeen klassement werd het een vierde plaats.

Succesvol

Danijel Agricola was eveneens zeer attent en liet zien dat hij bij tussensprints goed mee kan in categorie zes. Met een tweede plaats in het sprintklassement en een twaalfde plaats in het eindklassement kan hij terugzien op een succesvolle tour.

Mountainbiker Joris Funken, categorie zeven, had in de aanloop naar deze tour nog niet zoveel uren op de racefiets gemaakt. Toch wist hij steeds keurig in de subtop binnen te komen, wat resulteerde in de 44e plaats in het eindklassement.

Elmar Abma miste bij de nieuwelingen op de eerste dag op een paar honderdsten van seconden het geel. Tijdens de grote tijdrit wist Elmar dit beperkte tijdverlies ruimschoots goed te maken door er met de winst vandoor te gaan. Met een gemiddelde van bijna 45 kilometer per uur schoot hij omhoog naar plaats drie in het algemeen klassement. Die klassering wist hij ook vast te houden. Daarnaast pakte hij de leiderstrui van het speciaal klassement.

Pim Funken was ook goed op dreef voor de Driehoek. Hij was vaak mee met ontsnappingen, wat resulteerde in een verdiende top vijf notering. Met Sten Hoek, Jochem Nijenkamp en Leon Ellerman was de Driehoek sterk vertegenwoordigd bij de junioren. Leon Ellerman reed een solide tour. Doordat hij in de laatste etappe de koers verliet kreeg hij geen eindklassering. Sten Hoek noteerde in zijn derde Assen Tour de zestiende plaats. De renner uit Oosterstreek maakt grote stappen voorwaarts. Jochem Nijenkamp was voor de eerste keer van de partij in Assen. Het werd een zessenvijftigste plaats.