Sander van Marion verzorgt orgelconcert in de Grote Kerk

Steenwijk - Zaterdagavond 10 augustus geeft Sander van Marion een orgelconcert op het Van Oeckelenorgel in de Grote Kerk te Steenwijk. Het concert begint om 20.00 u. en de toegang bedraagt 10 euro per persoon.

Het laatste avondconcert van dit zomerseizoen wordt verzorgd door Everhard Zwart op 17 augustus.

Sander van Marion neemt in 2018 - 2019 officieel afscheid van zijn ruim 60-jarige concertcarrière. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is hij een veelgevraagd musicus. Concertreizen brachten hem in diverse Europese landen, Canada en de Verenigde Staten van Amerika.

Karakteristiek is zijn registerkeuze, boeiend door steeds wisselende klankkleuren, zijn lichte, sprankelende speeltrant en zijn improvisatietalent, waarbij gevoel en sfeer een belangrijke rol spelen.

Diverse onderscheidingen vielen Sander van Marion ten deel.

Een koninklijke onderscheiding ontving Sander van Marion met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Thema

Het thema voor dit orgelconcert is “De wereld rond in 60 jaar” . e concert.

Sander van Marion opent zijn concert Improvisatie over ‘Grote God, wij loven U’ en daarna volgen Prelude in Classic style van G.Young, twee koraalbewerkingen en de programmatische Fantaisie de Valère van eigen hand, een een driedelig Divertimento in C van W.A. Mozart, Sonata alla Spagnola van Antonio Soler, een koraalbewerking van G.Ph. Teleman, een koraalbewerking van J.S. Bach, een Sonate voor de Fluiten van d. Scarlatti, de evening Song van E. Bossi en Marche des Trois Mages van Th. Dubois.

Sander van Marion besluit zijn bijzondere concert met een improvisatie. Een kunst waarin hij een uitgesproken meester is.