Politie krijgt negen tips in zaak Halil Erol

Steenwijk/Meppel - De politie heeft negen tips binnengekregen naar aanleiding van de oproep van vorige week in de zaak Halil Erol.

Daarin vroeg de politie meer informatie over de speciale zakken waarin de ledematen en de romp van de vermoorde Halil Erol werden gevonden. Tot de dag van vandaag heeft het rechercheteam nooit de herkomst van de polyester zakken, waarin de lichaamsdelen van Halil waren verpakt, kunnen achterhalen.

‘Onderzoeken op bruikbaarheid’

‘We bekijken alle informatie die binnenkomt op bruikbaarheid. Over de aard van de tips kunnen we niet verder ingaan’, aldus een woordvoerster van de politie.

Opvallende dekbedhoes

In de zakken zaten naast de lichaamsdelen van Halil ook een judopak en een dekbedhoes met opvallend motief. ‘We hopen dat mensen dat motief herkennen en ons er meer over kunnen vertellen. Misschien zijn er mensen die weten wie in het bezit is geweest van dergelijke overtrekken’, zegt de woordvoerster.

Beloning is nog steeds beschikbaar

De hoofdofficier van Justitie, parket Oost Nederland, heeft sinds 2010 een beloning uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. De beloning van € 15.000,- is nog steeds beschikbaar.

Meppeler zit nog vast

Het onderzoek naar de gewelddadige dood van Halil Erol is volop bezig. Op vrijdag 12 juni werd een 42-jarige inwoner van Meppel aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de destijds 34-jarige Halil. Hij zit nog steeds vast. De 40-jarige inwoonster van Haarlem die op maandag 17 juni werd aangehouden, zit momenteel niet meer vast maar is nog wel verdachte in het onderzoek.