Jonenweg/Vosjacht is camperverkeer door de buurt zat

Giethoorn - De buurt Jonenweg/Vosjacht in Giethoorn wil een statement maken naar de gemeente Steenwijkerland. bewoners zijn de vele campers die langs rijden zat. Afgelopen weekend hebben zij een eigen gemaakt bord geplaatst met de tekst ‘Verboden voor campers’.

‘Ook hebben wij op de weg een camper gespoten met daardoor een kruis in de richting van de Jonenweg en een camper met een pijl richting de Geythoornweg’, laat Stephan Jurjens, een van de initiatiefnemers, weten.

Veel verkeer richting camperplekken of Bodelaeke

‘Na vele malen samen aan tafel te hebben gezeten en te hebben gesproken over de verkeerssituatie bij ons in de buurt verandert er niks. Bij ons komt veel verkeer door de buurt die als bestemming de camperplekken of Bodelaeke hebben’.

‘Duidelijke bewegwijzering laat op zich wachten’

Voor dit verkeer is echter een prachtige rondweg aangelegd, genaamd “Geythoornweg”. ‘Alleen wordt hier te weinig gebruik van gemaakt’, constateert Jurjens. ‘Vele malen is er gesproken over een verandering aan de weg en duidelijke bewegwijzering, alleen is hier tot op heden nog niks mee gedaan. Daarom wilden wij niet langer wachten op de gemeente en hebben we zelf actie ondernomen’.