Scheerwolde viert een grandioos feest

Scheerwolde - De feestcommissie van Scheerwolde kijkt terug op een fantastisch driedaags dorpsfeest.

Het feest begon donderdag met de opening van de kermis. Voor diverse bezoekers een hoogtepunt en bij de opening van de kermis stonden de eerste fanatiekelingen al klaar om zich uit te leven in de attracties. ‘s Avonds startte het eerste onderdeel van de zeskamp met limbodansen. Vanwege het thema ‘carnaval’ waren veel deelnemers gestoken in carnavalskleding. Speaker Jannes Mulder praatte het geheel aan elkaar en zo werd het een avond om niet snel te vergeten. De band Diquapo uit Oldemarkt deed de rest. ‘Een superavond’, aldus de organisatie.

De ochtend erna was het de beurt aan de ouderen met koffie en iets lekkers in de tent. Daarna volgde een boottocht door Giethoorn, onder leiding van schipper Willem. ‘s Middags waren de kinderspelen, met een verrassingsact door Roelien Dansvlinders. Het dak van de tent ging er ‘s avonds helemaal af met de band ‘N Keer Wat Anders, met in het voorprogramma DJ Mitchel.

De wind was zaterdagochtend een spelbreker tijdens de markt. Hoewel de ponymarkt van weleer ter ziele is, stonden er nog diverse kraampjes met van alles en nog wat. Maar door de harde wind braken de standhouders eerder op. Eén kraam waaide zelfs gedeeltelijk weg. Voor de kinderen maakte het allemaal niet uit. Er was van alles te doen met de bungee trampoline en quad rijden.

Tussendoor volgde de prijsuitreiking van de verloting. De trekking werd gedaan door wethouder Marcel Scheringa. De eerste prijs (een fiets) ging naar familie R. de Lange, de tweede prijs s (een airfryer) naar S. Timmerman en de derde prijs (een dinerbon van 100 euro) naar D. Knol. Na afloop van de markt begon de zeskamp met zeven deelnemende teams: camping Ten Klooster, Keet Kooiweg, Woldlakeweg, Nederland-Wetering, Scheerwolde, Simply de Best en Bende van Ellende. De onderdelen werden afgewerkt in de feesttent, daar het buiten niet te doen was vanwege de harde wind. De afsluiter werd verzorgd door de plaatselijke dj’s Lesly en Mitchel. ‘s Avonds was het podium voor de band Pappa Di Grazzi om er een groots feest van te maken.