Steenwijkers op Miljoenenjacht

Steenwijk - Vijftig Steenwijkers en evenzoveel introducees zijn uitgenodigd voor de Miljoenenjacht van de Postcodeloterij op 3 dinsdag september.

‘De uitnodigingen vielen op de wijkcode 8331’, vertelt Renee Oudenaarden van de Postcodeloterij. Onder deze wijkcode valt half Steenwijk, maar niet iedereen met deze code wordt uitgenodigd. ‘Dan volgt er nog een trekking door de notaris, die niet op de postcode valt, maar op personen.’ Er kunnen 50 gelukkigen met ieder een introducee naar de studio. Renee Oudenaarden: ‘We nodigen wel meer dan 50 personen uit, want niet iedereen wil of kan. De eerste 50 personen die zich hebben aangemeld, mogen naar de opnamestudio en ze mogen 1 introduce meenemen.’

Kofferspel

Op dinsdag 3 september zitten de Steenwijkers in het wijkvak. In totaal zijn er 500 deelnemers in de studio. Zij maken kans mee te doen met het befaamde kofferspel onder leiding van Linda de Mol. Na 3 spelronden blijft er 1 finalist over, die kans maakt op de koffer met daarin 5 miljoen euro. Maar de koffer kan ook 1 eurocent waard zijn.

De opnames zijn op dinsdag 3 september, de uitzending is op zondag 22 september op SBS6.

Op facebook doet Klaas Groenink (Klaas Kaas) een oproep om gezamenlijk (bijvoorbeeld per bus) naar de studio te gaan.