Paupergames voor Kids in Kolonie III

Willemsoord - Donderdag is het weer Welkom in Weldadig Willemsoord. Het thema is “familiedag” en alles wordt in het werk gesteld om gezinnen met basisschoolkinderen een leuk dagje uit te bieden.

Kinderen veranderen in kleine paupertjes tijdens de ‘Paupergames voor Kids’. Tussen 10:30 en 16:00 uur kunnen zij meedoen aan een ludieke speurtocht langs diverse locaties in het voormalige koloniedorp. Onderweg moeten de kinderen allerlei leuke opdrachten uitvoeren. De deelname is gratis en na afloop worden alle deelnemende kinderen beloond met een speciale Pauper-medaille.

‘Dit is alweer de 3e donderdag in augustus en op deze dag willen we proberen om de gezinnen op een leuke manier kennis te laten maken met ons mooie dorp en met haar bijzondere geschiedenis’, aldus Julia Lenstra van MFC Et Kloniehuus.

De kinderen kunnen zich bij Eetcafé de Steen aanmelden voor de Paupergames. Na inschrijving ontvangen ze een opdrachtformulier en gaan ze op pad. De opdrachten bestaan o.a. uit foto opdrachten, raadsels, mini-golf en aardappeldarten, de volkssport in de koloniën.

Bij het MFC staan de rietvlechters uit Noordwolde klaar om de kinderen te leren hoe ze zelf een mattenklopper kunnen vlechten.

Op drie locaties gratis activiteiten

De Paupergames zijn een extra toevoeging aan het gewone programma van Welkom in Weldadig Willemsoord. Iedere donderdag in augustus zijn op 3 locaties leuke, gratis, activiteiten te beleven. Dus ook tijdens de familiedag kunt u een ritje maken in de elektrische Kolonie Express of met een koets met paard of u kunt meedoen aan een schetsworkshop.

Om 14:00 uur is er in de Kolonie Kerk een concert van organist Theun Hoen. Theun is een bekende organist in deze regio. Hij was 41 jaar organist in Ossenzijl en sinds daar de kerk gesloten is speelt hij in 6 verschillende kerken.

Kijk voor het volledige programma en de overige Weldadige Donderdagen op www.weldadigwillemsoord.nl