Corso Klooster en Kopje Cultuur slaan handen ineen

Sint Jansklooster - Het Corso in Sint Jansklooster en Festival Kopje Cultuur Steenwijk hebben de handen ineengeslagen.

Door onderdelen van het Corso te verwerken in Festival Kopje Cultuur en andersom hopen de evenementen onder meer elkaars bezoekers te kunnen verwelkomen.

Voorproefje van Festival Kopje Cultuur

Het Corso in Sint Jansklooster is op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus aanstaande. Tijdens het Corsofestival op de zaterdag krijgen bezoekers alvast een voorproefje op Festival Kopje Cultuur. De straten van Sint Jansklooster veranderen in een groot straattheater dat vergelijkbaar is met het Steenwijker evenement.

Zoals de Aimabele schoften, Toneelgroep Dapper, Berend Botanicus en nog veel meer. Kijk voor het volledige programma op www.corsoklooster.nl. Maar ook het programma van Festival Kopje Cultuur staat al online www.kopjecultuur.nl.

Lichtparade

Festival Kopje Cultuur is, net als het Corso, 1 van de drie topevenementen in Steenwijkerland en wordt gehouden van vrijdagavond 13 tot en met zondag 15 september. Tijdens de lichtparade op zaterdagavond rijdt er een corsowagen mee, ter promotie van het jeugdcorso op 21 september.

Het leuke is dat bezoekers van Festival Kopje Cultuur zaterdagmiddag zelf aan de slag kunnen om dahlia’s op de wagen te prikken van de jeugd samen met de hulp van de deskundige wagenbouwers uit Sint Jansklooster.

Beide evenementen kunnen zich zo nog sterker, breder en leuker presenteren.