Woonboot zinkt 's nachts in Blokzijl, vakantie valt in het water

Blokzijl - De mensen die in een woonboot vakantie vierden aan de Kanaalweg in Blokzijl moesten deze noodgedwongen afbreken nadat de boot in de nacht van zaterdag op zondag begon te zinken.

Nadat een van de vakantiegasten een hoop gekraak hoorde en wakker werd zag hij dat de boot behoorlijk schuin stond. Nadat hij de anderen wakker had gemaakt kwamen zij tot de schrikbarende ontdekking dat de woonboot aan het zinken was.

Op tijd in veiligheid

Iedereen kon zich op tijd in veiligheid brengen, waarna er alarm werd geslagen bij de brandweer die vanuit Vollenhove en Steenwijk ter plaatse kwam.

De brandweerlieden begonnen direct met het wegpompen van het water. Bij nader onderzoek bleek de woonboot aan één kant fors onder water te liggen.

Naar huis

Omdat de brandweer verwachtte nog enige tijd bezig te zijn keerden de vakantiegasten noodgedwongen terug naar huis om daar de nacht door te brengen.

De eigenaar van de woonboot, die niet in Nederland aanwezig was, is op de hoogte gebracht. Navraag leert dat de woonboot niet verzekerd bleek te zijn.

Onbekende oorzaak

Een bergingsbedrijf haalt de woonboot verder uit het water om er achter te kunnen komen wat de oorzaak is. Vooralsnog is de woonboot niet begaanbaar vanwege de instabiliteit en het gevaar van vallende onderdelen.