Marktkooplieden doen goede zaken op Jaarmarkt Blokzijl

Blokzijl - De 47e editie van de jaarmarkt Blokzijl afgelopen zaterdag is een succes geworden. ’s Morgens vroeg bij het opzetten van de kramen door de vrijwilligers van de VTRB, viel de regen gestaag de lucht uit, en vreesde de organisatie voor het wegblijven van de marktkooplui.

Echter niets was minder waar, bijna alle uitgenodigde standhouders kwamen naar Blokzijl, en zelfs meldden zich bij aanvang van de markt nog een drietal nieuwe kooplieden, die ook nog een plaatsje hebben gevonden.

Toen de markt eenmaal stond, begon het droog te worden, en hadden de kooplieden toch een goede keuze gemaakt om naar Blokzijl te komen.

Goede zaken

In de loop van de morgen begon het al behoorlijk druk te worden, en werden er veel goede zaken gedaan, dit beeld was s’middags niet anders, en werd het steeds drukker. Onder de marktkooplieden waren een aantal nieuwe gezichten, die door marktmeester Ludwig Lassche persoonlijk werden bezocht. Zij waren allemaal zeer tevreden en hebben zich direct aangemeld voor de 48e editie. Alleen al de locatie van de markt rondom de prachtig gelegen havenkolk vonden zij uniek.

Ook de al jaren aanwezige kooplieden, hebben uitstekende zaken gedaan, van snoepverkoop tot poffertjes en grote maten kleding.

Wel was het jammer dat bij het scheiden van de markt, de eerste regendruppels weer naar beneden kwamen, maar zoals een van de kooplieden na afloop ze: ‘Wij hadden al goede zaken gedaan, jammer dat wij het laatste halfuurtje dit niet konden voortzetten, maar kunnen nu op tijd inpakken.’

Evaluatie

Weer een geslaagde editie van deze markt, aldus marktmeester Ludwig Lassche. Hij hield na afloop een evaluatie met de vrijwilligers in het Prins Mauritshuis onder het genot van een hapje en een drankje. ‘We gaan ons richten op de 48e editie’.