Hollands Venetiëtocht levert 4000 euro op voor goede doelen

Steenwijk - Bijna 400 deelnemers kwamen zondag in actie tijdens de Hollands Venetiëtocht op de fiets. De opbrengst van de fietstocht is 4.000 euro. Dit bedrag wordt verdeeld over drie goede doelen: stichting Samen op de Duofiets, KikaRow en stichting Present Steenwijkerland.

Voor sponsoren van de Hollands Venetiëtocht was er voorafgaand aan de fietstocht een sponsorontbijt. De restanten van het ontbijt en bevoorrading van de tocht zijn gedoneerd aan de Voedselbank Steenwijkerland. Tijdens het sponsorontbijt gaf voormalig Rabobank-sportarts Dion van Bommel een inspirerende presentatie. Daarna konden de vele racefietsers, mountainbikers, steppers en recreatieve fietsers op pad. Ook namen cliënten van de Stichting Sport Verstandelijk Gehandicapten Steenwijk ’81 deel aan de fietstocht.

Deelnemers konden kiezen uit de afstanden van 35, 50, 80 en 125 kilometer. De tocht ging langs de mooiste plekjes van Hollands Venetië en omgeving. De deelnemers waren tevreden over de door RTV Steenwijk uitgepijlde fietsroutes. De weergoden waren de deelnemers en vrijwilligers langs de route goedgezind. De organisatie, bestaande uit leden van Rotary Steenwijk en Rotary Steenwijk-regio in samenwerking met RTV Steenwijk, kan terugkijken op een geslaagde editie van deze klassieker onder de toertochten.