Vijftigers houden reünie School B

Steenwijk - Er zal ongetwijfeld een Abraham of Sarah op zaterdag 6 oktober bij De Bovenmeester staan. Dan is de reünie van onder andere de 6e klas van School B (1979-1980). Iedereen van die klas is net 50 jaar geworden of wordt binnenkort 50 jaar.

Het initiatief kwam van Trientje Mulder en Erwin Vos. Erwin haalde een visje bij de kraam waar Trientje werkt en tijdens het gesprek over oud-klasgenoten en de 6e klas ontstond het idee. Ze benaderden Yvonne van Ankeren, Berry Bücker en Anneke Jansen en zo ontpopte er een reüniecommissie.

Een oproep op Facebook hielp al veel en er werden veel namen en adressen achterhaald. Zo komt er van hun grote klas zo’n 30 personen. ‘5 klasgenoten hebben we niet kunnen vinden. Een woont er in Amerika, die kan niet komen en een ander is ernstig ziek. Dan word je met de neus op de feiten gedrukt en bevestigt nog eens dat je niet te lang moeten wachten’, vertelt Trientje Mulder.

Naast leerlingen van de schooljaren 1979-1985 zijn ook leraren en leraressen van toen uitgenodigd en benaderd. Uiteraard worden er vele herinneringen uit die tijd opgehaald. Oude foto’s, dia, films rapporten, werkjes, enzovoort zullen de voormalige School B op 6 oktober te zien zijn.

'De Daltons'

School B is een openbare school en de leerlingen vormden een gemêleerd gezelschap. Zo werden Trientje, Yvonne en Anneke ‘De Daltons’ genoemd, verwijzend naar het Dal in Steenwijk West waar ze woonden. ‘Er kwamen kinderen van middenstanders. Daar keken we toch wel tegen op. Kinderen uit de binnenstad, uit Tuk, de Torenlanden en Steenwijk West, want in West was nog een openbare school. Andere kinderen keken toch wel wat op ons neer’, vertelt Anneke.

Bijzonder

Ze hebben in de afgelopen jaren School B kunnen volgen: tijdelijk naar de Capelleschool, het nieuwe pand aan de Mr. Zigher ter Steghestraat en de omvorming van School B naar appartementen én deels een restaurant: De Bovenmeester. Alle vijf zijn wel eens wezen eten in De Bovenmeester. Erwin: ‘Het is en blijft toch bijzonder als je daar zit.’

Fransina Wagteveld van De Bovenmeester was zeer enthousiast over het idee om de reünie hier te houden en wil haar restaurant deze dag ter beschikking stellen. Berry Bucker: ‘We hebben een mooi arrangement kunnen regelen.’

De reünie is van 14.00 tot 17.00 uur koffie en een gebakje bij ontvangst en daarna warme en koude hapjes en drankjes.