Willemsoord voor achtste maal decor van grasbaanraces

Willemsoord - Het jaarlijkse grasbaanraceweekend van Willemsoord staat weer op stapel. Op zaterdag 24 en 25 augustus wordt dit evenement voor de achtste keer georganiseerd in het koloniedorp. Voorheen op hetzelfde terrein als het Koloniefeest, maar dit jaar voor de tweede keer op een groot weiland aan de Koningin Wilhelminalaan. Daarop is dit jaar zelfs een grotere baan uitgezet.

De trainingen beginnen om 10.30 uur en de races om 13.00 uur. ‘De zaterdag is exclusief bedoeld voor rijders uit de regio’, aldus Ferry de Lange namens de organisatie. ‘Bij de eerste edities mocht iedereen op zaterdag meedoen en hadden de regionale helden soms geen kans. Daarom hebben we vorig jaar besloten dat we echt een cirkel van 25 kilometer rondom Willemsoord trekken. Daarbinnen mag je meedoen, daarbuiten niet. En dat werkt.’

Inmiddels hebben al zo'n tachtig rijders uit de regio zich ingeschreven. ‘Het is ook mogelijk om je op de dag zelf in te schrijven. Dat kan vanaf 09.00 uur. Dus dat belooft een een mooi ons-kent-ons-feestje op de baan te worden.’ Op zondag komen de rijders van de VTBM in actie. De Vereniging Ter Bevording van de Motorsport organiseert al meer dan 30 jaar grasbaanraces in de drie noordelijke provincies van Nederland. De races in Willemsoord hebben de naam Cyriel van Steden Memorial mee gekregen, vernoemd naar de coureur uit de Witte Paarden die veel te vroeg is overleden.

De entree is op zaterdag 3 euro en op zondag 5 euro (beide dagen inclusief één consumptie in de feesttent.