Donderdagavond weer Nacht van Steenwijk

Steenwijk - Ieder jaar een klapper; De Nacht van Steenwijk. Dit jaar organiseert Steenwijk Vestingstad de Nacht van Steenwijk op donderdag 22 augustus. Tot 22.00 uur zijn de winkels in de Steenwijker binnenstad geopend voor de finale-opruiming en zijn er kortingen om de schappen leeg te maken voor de nieuwe najaarscollectie. Hoe later de avond hoe hoger de korting!

Stempel & Win Actie

Als klap op de vuurpijl kunt u meedoen met de Stempel & Win Actie. Tijdens de Nacht van Steenwijk worden bij de deelnemende winkeliers stempelkaarten uitgereikt, die in de winkel kunnen worden afgestempeld. Met een volle stempelkaart maakt u kans op een van de spectaculaire prijzen. De prijsuitreiking is op zondag 25 augustus, tijdens de Koopzondag.

Muziekprogramma

Uiteraard is er tijdens de Nacht van Steenwijk volop muziek, glitter & glamour in het centrum. Verschillende popsterren zijn live in de winkelstraten aanwezig om het winkelende publiek te vermaken. Misschien loopt u Madonna of Elvis tegen het lijf! De Glitter & Glamour is een mooie opwarmer voor de fantastische Tribute Night, die vanaf 22.00 uur van start gaat. 

Tribute Night

Vanaf 22.00 uur is het tijd voor popmuziek! Van 22.00 uur tot 02.00 uur staan er twee grote podia op de Markt in Steenwijk. De organisatie, Steenwijk Vestingstad en het artiestenbureau MEProductions presenteren de bezoekers van de Nacht van Steenwijk een indrukwekkende show van verschillende tributebands van internationale grootheden. Een feest der herkenning en in verschillende muziekgenres. Voor alle muziekliefhebbers! Grote namen als Johnny Cash, Supertramp en Michael Jackson, maar ook de bekende Limburgse band Rowwen Hèze zijn te zien op de podia op de Markt in Steenwijk!

Johnny Cash by Boys named Sue

Everybody loves Cash! Boys named Sue is dè Cash tributeband van Nederland. Met veel energie en enthousiasme maken de 5 rasmuzikanten van ieder optreden één groot feest. Ook op de Markt in Steenwijk! De band laat alle facetten van Johnny Cash horen: de country-Cash, de rockende Cash, de Gospel-Cash en de American Recordings-Cash. Herleef de bepalende rock, gospel en country van deze held. Want: everybody loves Cash!

Supertramp by Supertrap

In 2019 is het precies 40 jaar geleden dat Supertramp het bestverkochte album ‘Breakfast in America’ uitbracht. Daarom mag de tributeband Supertrap niet ontbreken op de Nacht van Steenwijk. Supertrap zet een eigentijdse show neer vol prachtig licht en pakkende visuals die de ware Supertramp liefhebber niet wil missen. De band speelt de beste nummers van verschillende albums. Muziek uit de ‘gouden tijd’ van Supertramp waarin Roger Hodgson en Rick Davies als tegenpolen de mooiste muziek produceerden en Supertramp misschien wel de meest succesvolle rockband ter wereld was.

Michael Jackson by Forever Jackson

Rechtstreeks uit Engeland naar Steenwijk: ‘Forever Jackson’! Een waanzinnige en wervelende show met de grootste hits van de King of Pop. De hoofdrol op het podium is voor Robin Parson. Parson weet Michael Jackson perfect te imiteren. Niet alleen zijn stem lijkt op Jackson, maar ook zijn maniertjes weet hij als geen ander te kopiëren. Samen met de liveband en een fantastisch dansteam belooft het een spectaculaire avond te worden. Een ‘Thriller’!

Rowwen Hèze by Dowwen Hèze

Een stel Bourgondiërs brengt een tribute aan Limburgs trots: Rowwen Hèze. Gekker moet het niet worden – en dat wordt het dan ook niet. Ervaar het feest van dé meest enthousiaste ‘Rowwen Hèze tributeband’ van dit moment. Geniet van de allerbeste ingrediënten: accordeon, folk en polka, positieve energie, hartstochtelijk temperament en zuidelijke gemoedelijkheid. Met een drankje in de lucht meezingen en meedansen. Dowwen Hèze zorgt voor een onvergetelijke avond. ‘t Is een kwestie van geduld…