Jongeneel heeft bouwmaterialen voor iedereen

Steenwijk - Jongeneel Steenwijk is een groothandel in hout-, plaat- en bouwmateriaal met al 220 jaar ervaring. Zowel bedrijven als particulieren profiteren van het ruime assortiment.

Professionele klanten weten de winkel aan de Dolderweg 3a in Steenwijk goed te vinden. Dat zijn vooral bouwbedrijven, hoveniersbedrijven, vastgoedonderhoudsbedrijven en woningbouwverenigingen. Bedrijfsleider Bert Zijlstra merkt daarbij op dat echter de meeste klanten ZZP’ers en bouwbedrijven zijn. ‘Zij waarderen het dat ze hier alles onder één dak vinden.’ Hij wil verder benadrukken dat particulieren ook welkom zijn in de winkel. ‘Steeds meer Handige Harries zien ons als prettig alternatief voor de grote Doe-het-zelf-bouwmarkten. Klussers kunnen hier alle kwaliteits-bouwmaterialen verzamelen en aan het werk gaan,’ zegt Zijlstra. Om particulieren tegemoet te komen is Jongeneel ook op zaterdag open en tijdens zoveel mogelijk vakantiemomenten.

Jongeneel Steenwijk heeft haar assortiment de afgelopen jaren fors vergroot. Zo heeft de groothandel nu ook een tuinhoutprogramma met schuttingen, poorten en beslag. Verder verkoopt het bedrijf zakgoed, zoals cement, betonmortels, snelbeton, egalines, tegellijmen, kitten en bouwverven. Dat geldt ook voor andere bouwmaterialen, waaronder bouwstaalmatten, kalkzandsteen en cellenbeton. ‘Zelfs voor gevelstenen, dakpannen en gereedschap kun je bij ons terecht,’ voegt Zijlstra nog toe.

Bedrijven en particulieren kunnen bij Zijlstra en zijn medewerkers altijd aankloppen voor professionele adviezen. Zelf heeft Zijlstra 25 jaar ervaring opgedaan in de buitendienst van verschillende houtbedrijven. De andere medewerkers hebben ook allemaal raakvlakken met de bouwwereld en spijkeren hun kennis telkens met cursussen bij. ‘Wij beseffen wat er allemaal komt kijken bij een klus, die professionaliteit hebben wij in huis.’ Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het timmeren van een dakkapel, maar ook voor het opknappen van de badkamer of bouwen van een schutting in de tuin. Kom langs in de winkel of bezoek de website: www.jongeneel.nl