Weldadige Markt in Willemsoord

Willemsoord - Op de 4e Weldadige Donderdag van augustus wordt er in Willemsoord een een Weldadige Markt georganiseerd.

Op het sfeervolle terrein van de Koloniekerk onder de statige bomen staan kramen met de meest uiteenlopende producten. Streekproducten, heerlijke hapjes, maar bijvoorbeeld ook landelijke woonaccessoires.

Kleedjesmarkt

Ook aan de kinderen is gedacht: voor alle basisschoolkinderen er is ruimte gereserveerd voor een kleedjesmarkt en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. De streekmarkt duurt van 10.00 tot 17.00 uur en de Kleedjesmarkt van 10.00 tot 13.00 uur en de toegang is gratis.

Opnieuw Paupergames

De vorige donderdag had als thema ‘de familiedag’, met de Paupergames voor Kids. Echter door het slechte weer is dit een beetje in het water gevallen, aldus Julia Lenstra van MFC Et Kloniehuus. Daarom hebben we besloten om de Paupergames aankomende donderdag te herhalen.

Ludieke speurtocht

Basisschoolkinderen veranderen in kleine paupers tijdens een ludieke speurtocht met allerlei leuke opdrachten. Ook hierbij is de deelname gratis en na afloop worden ze beloond met een speciale Pauper-medaille.

Henk Braad geeft orgelconcert

Ook is er weer een concert in de Koloniekerk. Om 14.00 uur speelt Henk Braad in de koloniekerk op het bijzondere orgel, een rijksmonument. Hij speelt improvisaties van bekende liederen uit het Liedboek en van Johan de Heer. Verder volgt een medley van nummers van o.a. Leonard Cohen, John Hiatt en The Beatles.

Vaste onderdelen

Daarnaast is er natuurlijk ook weer plek voor de vaste onderdelen, zoals een rondrit in de elektrische Kolonie-Express en de Virtual Reality Expierence en Audiotour bij Eetcafé de Steen. In het MFC Et Kloniehuur kunnen bezoekers deelnemen aan een workshop kolonieschetsen. De workshop start om 10.30 uur. Neem teken- en schilderspullen mee en kom ook meedoen.

Kijk voor het hele programma op www.weldadigwillemsoord.nl.