Nog samen naar de sportschool

Steenwijk - Hendrikus Madhuizen en Jacoba (Cobi) Madhuizen-Raggers zijn woensdag 20 augustus 60 jaar getrouwd. Wethouder Trijn Jongman feliciteerde het echtpaar namens de gemeente.

Hendrikus Madhuizen, geboren in 1928 in Wapse, en Cobi Raggers, geboren in 1936, uit Oldemarkt, hebben elkaar leren kennen bij het boekhoudbureau Overijsselse Landbouw Maatschappij (nu Countus). Dat was destijds in de Neerwoldstraat in Steenwijk.

Hendrikus heeft hier tot zijn pensioen gewerkt (in totaal 41 jaar). Cobi heeft na 5 jaar ontslag genomen bij het boekhoudbureau, omdat ze ging trouwen met Hendrikus. Na 7 jaar Steenwijk, 11 jaar Tuk, en 35 jaar met veel plezier aan de Eesveenseweg in Eesveen te hebben gewoond, wonen ze nu al weer 7 jaar in Steenwijk (Woldstate). Het echtpaar hebben 2 zoons, een schoondochter en 2 kleinkinderen.

Muziek

Het echtpaar heeft veel hobby’s, met name muziek en sporten. Cobi heeft tot op hoge leeftijd een instrument bespeeld. Al vanaf jonge leeftijd speelde ze bariton. Dat deed ze bij de Oldemarkter fanfare, tot haar trouwen. Op zich bijzonder, want ze was het enige meisje bij de Oldemarkter fanfare. Na haar trouwen is ze dus gestopt, en na 32 jaar is ze weer begonnen met muziek maken, bij het seniorenorkest. Dat heeft ze tot op hoge leeftijd volgehouden.

Sporten

Hendrikus was actief bij de voetbalvereniging en heeft daar vele jaren allerlei activiteiten gedaan. Cobi heeft tot vorig jaar nog getennist. Het echtpaar gaat nu nog samen naar de sportschool. Verder wandelen en fietsen ze veel en hebben ze nog een bootje waar ze mee in de omgeving varen.