Dieven laten spoor van vernieling achter bij ijsclub

Steenwijk – IJsclub Het Verlaat in Steenwijk West is bruusk gewekt tijdens de zomerslaap. Dieven verschaften zich in de nacht van zaterdag op zondag met bruut geweld toegang tot het clubhuis van de ijsvereniging. ‘Waardeloos’, sipt algemeen bestuurslid Rein Berger.

De schapenboer die schapen heeft grazen op de ijsbaan, zag het zondagochtend meteen. De buitendeur van het clubhuis stond open en die was niet bepaald zachtzinnig geopend. Een paar telefoontjes later arriveerden de eerste bestuursleden. Vol ontzetting zagen ze de aangerichte schade. De buitendeur was met geweld geforceerd en binnen was het al dan niet erger. De deur naar de bestuurskamer was door buitensporig veel kracht gehalveerd en alle kasten waren opengebroken en overhoop gehaald.

‘Maar’, zo zegt Berger, ‘het lijkt er vooralsnog niet op dat er iets is weggenomen’. Hij baalt er stevig van. ‘Heel vervelend. Als je op zulke warme dagen zulke berichten hoort over de ijsclub, dan is dat gewoon waardeloos.’ De politie is langs geweest om proces-verbaal op te maken.