Tuk viert massaal feest

Tuk -Een zonovergoten druk bezocht zomerfeest. Zo kan het dorpsfeest van Tuk het beste omschreven worden, zegt een tevreden Alien Bisschop, voorzitter van Plaatselijk Belang Tuk.

De bingoavond op donderdag trok ondanks de nabijgelegen Nacht van Steenwijk 100 deelnemers. Vrijdag waren 40 vissers actief en de optocht vrijdagavond kende liefst 56 versierde fiesten, 4 skelters en 4 wagens. ‘Twee jaar geleden stonden we voor de vraag: moet de optocht nog wel doorgaan gezien de geringe deelname. Deze vraag hoeven we voorlopig niet te stellen’, zegt Alien.

Dat het feest leeft in het dorp bleek ook vrijdagavond. Liefst 30 teams van 8 personen namen deel aan de dorpskwis. ‘We hadden zelfs een stop moeten invoeren,’ vertelt Alien. De oud-Hollandse spelen op zaterdagochtend, georganiseerd door enthousiaste moeders, vielen in de smaak. ’s Middags namen 31 kinderen mee aan blind volleybal en bubblevoetbal. Ondanks de warmte namen 8 teams deel aan het volleybaltoernooi.

Zaterdagavond was het volle bak in de tent met muziek van Di Quapo. Binnen een uur gingen de voetjes van de vloer. Zondagmiddag was de miniplaybackshow met 9 acts en het feest werd afgesloten met muziek van Hans en ’t Grietje Sylvia.