Vrouw uit Meppel gearresteerd in verband met moord Halil Erol

Meppel - De politie heeft dinsdagochtend een 44-jarige inwoonster van Meppel aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Halil Erol (34). Die werd in 2010 vermoord.

De kwestie Erol wordt dinsdagavond uitgebreid besproken tijdens het tv-programma Opsporing Verzocht, zo maakt de politie bekend. Tijdens de uitzending worden nieuwe beelden getoond van de zakken waarin lichaamsdelen van Erol in 2010 en 2013 zijn gevonden.

Ex-tbs’er al eerder gepakt

Eerder had de politie de 42-jarige Matthias M. uit Meppel al gearresteerd. Deze ex-tbs’er werd eigenlijk vrijgelaten, maar het Openbaar Ministerie diende met succes hoger beroep in tegen zijn vrijlating.

Wie de 44-jarige vrouw is en wat haar relatie met Erol zou zijn, is nog onbekend. De 40-jarige ex-echtgenote van Erol werd twee maanden geleden ook al opgepakt, maar werd uiteindelijk weer vrijgelaten. Zij werd - samen met Matthias M. - in 2010 ook al eens gearresteerd. Halil Erol zou voor het laatst zijn gezien bij de woning van M. in Meppel.

Vader van twee dochters

Halil Erol uit Steenwijk was vader van twee jonge dochters en verdween op zaterdag 6 februari 2010 spoorloos. Hij zou het laatst gezien zijn in de woning van M. in Meppel. Op verschillende momenten werden diverse lichaamsdelen van Erol teruggevonden. Zijn hoofd wordt echter nog steeds vermist.

Matthias M. werd 21 jaar geleden veroordeeld voor doodslag. In 1997 vermoordde hij de toen 29-jarige fysiotherapeute Anne-Marie van Loon op beestachtige wijze. Ze werd in de nacht van 10 op 11 oktober 1997 bij de Spokeplas in Noordwolde doodgeschopt door de toen 20-jarige M. na een mislukte vrijpartij. Hij kreeg acht jaar gevangenisstraf en tbs opgelegd.