Nieuwe tips in moordzaak Halil Erol

Meppel/Steenwijk - In Opsporing Verzocht werd dinsdagavond opnieuw aandacht besteed aan de moord op Halil Erol uit Steenwijk. Nog tijdens de uitzending kwamen 21 tips binnen.

Woordvoerder Chantal Westerhoff van de politie kon dinsdagavond nog niet ingaan op de inhoud van de tips. 'Over de inhoud kan ik nu nog niet heel veel zeggen, maar er zitten wel tips bij die het uitzoeken waard zijn.' 

De politie vroeg opnieuw informatie over de polyester zakken waarin lichaamsdelen van Erol werden gevonden. Live in de studio werd een polyester zak getoond, waar lichaamsdelen in werden gevonden (in 2010 bij Eesveen en in 2013 bij Wanneperveen). Ondanks vele suggesties die zijn onderzocht zoals een verpakking voor kussens, zeilen, tentstokken, noten of fruit, is de  herkomst van die zakken nog niet vastgesteld. 

De politie zoekt ook informatie over het judopak (merk Matsuru) die bij de romp van Erol werd aangetroffen. De recherche hoopt ook informatie te krijgen over een opvallend dekbedhoes die bij het lichaamsdeel werd aangetroffen.

Aanhouding

De politie heeft dinsdagochtend een 44-jarige inwoonster van Meppel aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Halil Erol. Eerder had de politie de 42-jarige Matthias M. uit Meppel al gearresteerd. Deze ex-tbs’er werd eigenlijk vrijgelaten, maar het Openbaar Ministerie diende met succes hoger beroep in tegen zijn vrijlating. Hij zit dus nog vast.

Wie de 44-jarige vrouw is en wat haar relatie met Erol zou zijn, is nog onbekend. De 40-jarige ex-echtgenote van Erol werd twee maanden geleden ook al opgepakt, maar werd uiteindelijk weer vrijgelaten. Zij werd - samen met Matthias M. - in 2010 ook al eens gearresteerd, maar zij blijft nog wel verdachte.

Halil Erol zou voor het laatst zijn gezien bij de woning van M. in Meppel.