Meppelse vrijgelaten in moordzaak Steenwijker Halil Erol

Meppel - De 44-jarige inwoonster van Meppel, die dinsdagochtend werd aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Halil Erol uit Steenwijk, is weer vrijgelaten.

Volgens de onderzoeksrechter waren er onvoldoende redenen om haar langer vast te houden. In juni werd de 42-jarige Matthias M. Meppel aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Erol, die in 2010 werd vermoord. Aanleiding was een doorzoeking van de toenmalige woning van M. in Meppel. Sporen leidden hier naar toe.

Matthias M. blijft nog in voorarrest. Ook werd dit jaar de 40-jarige ex van Erol, nu woonachtig in Haarlem, aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de moord. Zij is inmiddels weer vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte in de zaak.

Erol verdween begin februari 2010. Zijn auto werd een maand later zonder kentekenplaten brandend gevonden in het Groningse Haren. Een paar maanden later werden in de Steenwijker Aa de armen en benen van Erol gevonden in een zak. In 2013 werd in natuurgebied Kiersche Wijde bij Wanneperveen de romp van Erol gevonden.

Afgelopen dinsdagavond werd de moordzaak nogmaals onder de aandacht gebracht in de uitzending Opsporing Verzocht. De politie vroeg vooral informatie over de polyester zakken, waarin de lichaamsdelen van Erol zaten. De uitzending leverde 21 tips op.