Kunst in de kop: steeds hogerop

Steenwijk - Nu ook Greetje Feenstra vanaf 13 september in de Sint Clemenskerk exposeert heeft Kunst in de Kop zich verzekerd van uitzonderlijke inbreng en klasse. Met haar schilderijen getuigt zij al heel veel jaren van professionaliteit.

Met haar landschappen en haar opgeblazen elementen/uitvergrotingen volgt zij haar eigen pad zonder daarbij concessies te doen vanuit commerciële overwegingen. Dat hoeft zij ook niet omdat haar schilderijen sowieso erg gewild zijn: haar schilderijen hangen inmiddels op prominente plaatsen in binnen- en buitenland.

Greetje hoeft niet meer op zoek te zijn naar erkenning ; haar reputatie is gevestigd. Professioneel is niet alleen haar werk , maar ook haar instelling en benaderingswijze. Zij is een nieuwsgierig mens, voortdurend op zoek naar datgene dat achter de horizon ligt. Haar wijze van schilderen is gelaagd en dus intensief. Het resultaat is een landschap (of natuurelement) dat niet statisch is, maar de indruk wekt van beweging en dynamiek.

Gevoelens

Licht en lichtcontrasten roepen weemoedige en soms ook emotionele gevoelens op. Haar werk is kleurrijk en tegelijkertijd ook omfloerst en is het resultaat van haar ambitie om weg te dromen en ‘verlangen’ een plek te geven. Natuur en landschap als inspiratiebron en om anderen de schoonheid daarvan te laten ervaren.

Zij brengt een ode aan Friesland en Groningen, aan het buitendijkse en aan de Wadden. Titels en onderschriften verklappen - voor zover dat niet onmiddellijk duidelijk is - het wat en het waar van het schilderij. Geen abstracties die om opheldering vragen, maar schilderingen van de werkelijkheid die gevoelens oproepen. Greetje Feenstra vertelt graag over haar werk en geeft af en toe workshops in kleine groepjes.

Kunst in de Kop vindt plaats tijdens Kopje Cultuur, in de Sint Clemenskerk op vrijdag 13 september van 19.30 tot 22.00 uur, zaterdag 14 september van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 15 september van 12.00 tot 17.00 uur. www.kunstindekop.net