Spreekuur wethouders valt in de smaak

Steenwijk - Het eerste spreekuur met wethouders is in de smaak gevallen.

‘Ons motto is ‘De inwoner op 1’. Daarom willen we als wethouder ook makkelijk benaderbaar zijn. Vandaar een spreekuur met wethouders’, vertelt wethouder Tiny Bijl.

Wethouder Marcel Scheringa spreekt van ‘een mooie ervaring’. ‘De ene persoon heeft geen schroom om een wethouder aan zijn jasje te trekken, voor een andere is het toch een drempel om een wethouder te benaderen. In mijn geval had ik het gevoel dat iemand zich serieus voelde genomen en dat er een luisterend oor was.’

Wethouder Trijn Jongman kreeg een iemand op bezoek, die al een half jaar zit te wachten op een hulpmiddel. ‘Een half jaar wachten, een half jaar minder mobiel zijn. Het is schandalig. Het is daarom een goede keuze van onze kant geweest om een contract aan te gaan met een andere leverancier van hulpmiddelen en afscheid hebben genomen van deze leverancier.’

Het spreekuur met een wethouder is elke eerste maandag van de maand van 17.00 tot 18.00 uur. De eerstvolgende is dus op maandag 7 oktober. Er geldt een gespreksduur van maximaal 15 minuten en maximaal 2 personen per afspraak.

Aanmelden kan t/m vrijdag 4 oktober 12.00 uur via het bestuurssecretariaat@steenwijkerland.nl met vermelding van naam en telefoonnummer en een korte omschrijving van het onderwerp dat wordt besproken.